SJEDI NA DVIJE STOLICE

ŠEF U HEP-u VLASNIK JE TVRTKE ZA RAZDJELNIKE: ‘Ne mislim da sam u sukobu interesa!’

Robert Vuk istodobno je pomoćnik direktora HEP Toplinarstva i suvlasnik tvrtke Element energetika koja ugrađuje razdjelnike. Iako se poslovi dviju tvrtki u naravi ‘kose’ tvrdi kako nije u sukobu interesa.

Robert Vuk, pomoćnik direktora HEP Toplinarstva, tvrtke koja isporučuje grijanje za zgrade priključene na toplane te istodobno suvlasnik tvrtke Element energetika koja ugrađuje razdjelnike u zgrade i na tome zarađuje, smatra kako nije u sukobu interesa iako su dvije djelatnosti povezane, pišu 24sata.

Samo šest ili sedam zgrada

“Ne mislim da sam u sukobu interesa jer je tvrtka u kojoj sam suvlasnik lani ugradila razdjelnike u svega šest ili sedam zgrada. Pa to je 0,1 posto zgrada, a mi ne donosimo zakone i pravilnike koji reguliraju ugradnju”, tvrdi Vuk. No, obje tvrtke u kojima je na vodećim pozicijama zalažu se za ugradnju razdjelnika kao alat koji donosi pošteniji obračun i pomaže u štednji energije.

U Element energetici, koju vodi zajedno sa svojim bratom, do lani je bio direktor, međutim te se funkcije odrekao pa je sada u ulozi suvlasnika. No, njegovim angažmanom poslovanje je procvjetalo. Tako je tvrtka do lani imala prihod od pola milijuna kuna, dok je lani on povećan na pet milijuna kuna. Riječ je o godini u kojoj su istjecali zakonski rokovi za ugradnju u dio zgrada, dok je nakon toga odluka o ugradnji suspendirana.

VRDOLJAK O RAZDJELNICIMA: ‘Sama riječ govori da razdjeljuju, a ne da štede’

‘Tek 40 posto zarade na razdjelnicima’

Vuk, pak, tvrdi da razdjelnici u njegovoj tvrtki nisu glavni izvor novca. “Tvrtka je tek 40 posto prihoda ostvarila od ugradnje razdjelnika, a ostatak od ostalih poslova na tržištu. Potpisao sam izjavu o sprječavanju sukoba interesa i naša tvrtka nije radila s poduzećima iz HEP-a, nego se bori na tržištu sa svima ostalima”, tvrdi Vuk dodajući kako je lani planirao napustiti HEP pa se angažirao u tvrtki.

Vuk i nadalje ističe da su razdjelnici dobar potez i da ih treba uvesti. “Razdjelnici su odličan projekt i na stupu srama su zbog interesnih skupina i malog, ali glasnog dijela potrošača koji su dobili veće račune. Treba pravilnike još dotjerati. Većina zgrada sad ima goleme uštede, ali se ti pozitivni primjeri ne ističu previše u javnosti”, tvrdi.

UZELI SU NAM MILIJUNE: 6 grešaka koje su napravljene u vezi s razdjelnicima

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr