MALIŠANI DEHIDRIRALI

RODITELJI BIJESNI: ‘Djeca su u vrtiću ostala žedna jer nije bilo čaša! Odgojiteljice su im rekle da piju iz ruke’

Iako gradonačelnik Zagreba Milan Bandić napada svakoga tko ustvrdi da je stanje u gradskim vrtićima loše, kazivanja mnogih roditelja to potvrđuju.

Roditelji nekoliko djece iz jednog vrtića na Jarunu kažu da su mališani jučer dehidrirali jer u vrtiću nije bilo plastičnih čaša pa im djeca nisu imala iz čega piti vodu, pišu 24 sata.

BANDIĆ NAKON INTERVJUA NA RTL-u U STUDIJU NAPAO MIRJANU HRGU: ‘Nisi nikad rodila, nemoj mi onda govorit o vrtićima!’

Rekle djeci neka piju vodu iz ruke

“Sin je na putu iz vrtića do kuće neprestano ponavljao da je jako žedan. Kad smo stigli u stan, popio je pola litre vode. Pokušavao je objasniti da se nije uspio napiti vode u vrtiću jer nije znao dobro piti iz ruke”, kazao je ogorčeni otac dječaka iz tog vrtića.

Odgajateljice su roditeljima rekle da je ponestalo papirnatih čaša, pa su djeci rekle da piju vodu iz ruke. Za neke od mališana to je bio problem. Kako se nisu mogli domoći vode, ostali su žedni.

“Isto se dogodilo i mojem poznaniku koji je također došao po dijete u taj vrtić. I njegov je sin malaksao. Dali su mu Ventolin jer su mislili da ima problema s disanjem. Dijete je na kraju počelo govoriti da je žedno i onda su mu dali vode. Nakon što je popio dovoljnu količinu vode, bilo mu je dobro”, rekao je isti roditelj za 24 sata.

TETE OTKRIVAJU PRAVU ISTINU O VRTIĆIMA: Stvarnost je gora nego što uopće možete zamisliti!

odgajateljice

Ravnateljica: Djeca sigurno nisu bila žedna

S druge strane, ravnateljica vrtića Snježana Vusić-Kodvanj kaže da slučaj nije bio tako dramatičan.

“Vjerojatno nije bilo čaša na stalku na kojem inače stoje. Takve stvari se događaju, pogotovo u 16 sati, kad roditelji dolaze po djecu i kad u vrtićima vlada kaos jer svi ulaze i izlaze. Djeca sigurno nisu bila žedna i ne znam zašto bi neki roditelj to rekao”, kazala je.

Inače, mnogi roditelji vrtićke djece u Zagrebu žale se da u vrtiće moraju barem jednom mjesečno donositi papirnate ručnike, toaletni papir, vlažne maramice i salvete.

BANDIĆ ODGAJATELJICAMA: ‘Vaš prosvjed je politički. Stanje u vrtićima je takvo da bih se rado vratio tamo’

Četiri jabuke na desetero djece

“Na svoje sam oči vidjela kako teta u dežurstvu za užinu djeci reže četiri jabuke na kriškice i onda to nudi desetero djece koji su ostali. Moj sin koji ima 2,5 godina bez problema sam pojede cijelu jabuku, a možete misliti kako je sa starijom djecom. To što im daju jednostavno je premalo. Sjećam se kad mi je kći pohađala isti taj vrtić prije nekoliko godina, za užinu se dobivao kruh i maslac ili Zdenka sir, a sad samo kakav suhi keksić i malo jabuke. Stvari su se drastično promijenile što se tiče hrane. Što se tiče sanitarija, to se oduvijek nosilo i nosi se još uvijek u vrtić”, kazala je majka djece koja pohađaju vrtić u naselju Sopot.

Odgajateljice iz zagrebačkih dječjih vrtića u svibnju su prosvjedovale tražeći smanjenje broja djece po grupama, pravodobno planiranje smještajnih kapaciteta te više izdvajanja za igračke, didaktiku i sredstva za rad.

ZATAŠKANA ISTINA O VRTIĆIMA: ‘Djeci ne mogu dati cijelu kiflu, već je moraju dijeliti na polovice!’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr