OPOZICIJA NA DISPOZICIJI

REAKCIJE NA BELJAKOV OBRAT: Maras više ne želi koalicije, Kosor ironično ‘zakucala’ HSS

Iznenađujuća odluka predsjednika HSS-a Kreše Beljaka da petorica zastupnika te stranke, izabrana na listama Narodne koalicije predvođene SDP-om, ipak podrže buduću vladu Andreja Plenkovića izaziva reakcije na svim političkim stranama.

Vratolomna odluka kojom Beljak spašava i stranku i sebe na njenom čelu, a moguće i Plenkovića od iscrpljujućih zahtjeva Mosta najburnije je dočekana u SDP-u.

BELJAK OPRAVDAVA PREOKRET HSS-A: Mi smo i dalje oporba, ali sada neki neće moći ucjenjivati

Bez varanja birača

Nakon što je jedan od kandidata za budućeg predsjednika SDP-a Orsat Miljenić izjavio da je riječ o prijevari birača Narodne koalicije, slično je reagirao još jedan bivši ministar i član Predsjedništva SDP-a Gordan Maras. On je na Facebooku napisao kako je došlo vrijeme da SDP na izbore izlazi samostalno.

“Nakon ovoga danas s HSS-om želim da na naredne izbore izađemo samostalno. Ne kao HDZ s drugim strankama na listi. Makar izgubili, ali bez prijevare naših birača na koju ne možemo utjecati!”, napisao je Maras u svojoj objavi.

ČELNICI SDP-a I HNS-a O HSS-ovoj ODLUCI: ‘Ovo je izdaja, prevara birača i to najviše govori o Beljaku’

“Još da vile pošalju u HNS”

Manje zgroženo od Marasa, a više ironično, u svome stilu na Twitteru je Beljakov kopernikanski obrat komentirala bivša premijerka i bivša šefica HDZ-a Jadranka Kosor.

“Opozicijska stranka koja podržava Vladu. Kako se toga prije nismo sjetili. Još da se vile sutra pošalju u HNS”, tvitnula je na tu temu prvi put.

Potom je u drugom tweetu dodala i ovo: “I što će HSS dobiti za nagradu kad sad pokloni svojih pet mandata? Siguran jedan, na sljedećim izborima.”

PETIR NE ODUSTAJE: ‘Ako Beljak misli da će ga davanje potpisa HDZ-u sačuvati od nadzora državnih tijela, vara se’

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr