Pusić odbila podržati Vuka Jeremića

‘Kandidatura Vuka Jeremića za predsjednika Generalne skupštine UN-a pojavila se neočekivano i u zadnji čas’, rekla je šefica diplomacije Hrvatske Vesna Pusić i poručila da će Hrvatska podržati kandidata Litve.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u utorak je u Beogradu sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem razgovarala o bilateralnim odnosima Hrvatske i Srbije, suradnji u regiji i o procesu europskih integracija cijele regije.

”Potvrdili smo zajedničke stavove o daljnjem jačanju odnosa i potrebu i želju ulaganja zajedničkih napora u daljnje unapređenja regije”, rekla je šefica hrvatske diplomacije, koja sudjeluje na neformalnom ministarskom sastanku Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi u Beogradu. Vesna Pusić je rekla da će Hrvatska za mjesto predsjedavajućeg Generalne skupštine UN podržati kandidata Litve.

”Kandidatura Vuka Jeremića se pojavila neočekivano i u zadnji čas. Osim toga, između tog predsjedanja i odluka stoje izbori u Srbiji i vjerojatno će biti važno kako će ti izbori proći”, rekla je Pusić i potvrdila kako su o kandidaturi iz Litve ranije objavljeni razgovori o potpori.

Ministrica se sastala i s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji i nakon sastanka u hrvatskom veleposlanstvu izjavila kako je bilo je riječi o obrazovanju, političkom predstavljanju hrvatske manjine, znanstvenoj i kulturnoj suradnji. Šefica diplomacije Hrvatske rekla je kako su suradnja i razgovor sa srpskim dužnosnicima ”sigurno mogući i ubuduće očekuje ozbiljne pomake”.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr