PRVO ODLIKOVANJE PREDSJEDNICE Za junački čin u ratu

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Aržanu će u četvrtak uručiti odlikovanje Reda Nikole Šubića Zrinskog majci posmrtno odlikovanog Josipa Jovića, izvijestili su iz Ureda predsjednice. To se odlikovanje dodjeljuje za junački čin u ratu.

Predsjednica će se također na Prokurativama susresti s istaknutim građanima Splita. Nakon uručenja odlikovanja predsjednica će se susresti s mještanima Studenaca.

Kritizirala Vladu na Facebooku

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je zbog Imunološkog zavoda, najstarijeg proizvođača imunobioloških lijekova u ovom dijelu Europe, kritizirala Vladu zbog izostanka sustavnih mjera u zaštiti domaće strateške proizvodnje.

“Građanska inicijativa, kojom se žele prikupiti donacije i ulozi za otkup dionica Imunološkog zavoda d.d., zorno ukazuje na izostanak sustavnih mjera Vlade Republike Hrvatske da zaštiti domaću stratešku proizvodnju, u ovom slučaju najstarijeg proizvođača imunobioloških lijekova u ovom dijelu Europe. Svjedoci smo teških poremećaja, koji traže žurno i usklađeno djelovanje svih sastavnica državne vlasti, a ovaj slučaj je samo još jedna potvrda tome”, ističe Grabar-Kitarović na svom Facebook profilu.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr