TKO NAM TO STIŽE?

PROFIL PROSJEČNOG TURISTA U HRVATSKOJ: Ima 40 godina, dolazi s obitelji, a najradije ljetuje u…

Turistička sezona je na izmaku, a novi sustav prijava turista pokazuje koji je profil prosječnog gosta koji dolazi na godišnji odmor u Hrvatsku.

Kako piše Dnevnik.hr prenoseći prilog Nove TV, prosječni turist koji dolazi u Hrvatsku ima 40 godina. Među turistima je više muškaraca nego žena, ali žene ostvaruju više noćenja.

TURISTIČKI RADNICI O LAŽNIM BROJKAMA: ‘Ovo je jedna od najlošijih godina u turizmu, nitko ama baš ništa ne kupuje’

Prepoznali Hrvatsku kao destinaciju zabave

Značajniji porast u noćenjima zabilježen je u dobnoj kategoriji gostiju od 15 do 34 godine, koja je dosad ostvarila 19 milijuna noćenja.

Direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Ratomir Ivičić, kaže da to pokazuje kako “Hrvatska postaje prepoznata kao destinacija zabave i festivalska destinacija”.

turisti-dubrovnik

MINISTAR SE POHVALIO: ‘Ovo je najbolja turistička sezona od osnutka hrvatske države’

Radije odsjedaju u privatnom smještaju

Prosječan turist na odmor u Hrvatsku najčešće dolazi s članovima obitelji. Turisti češće dolaze u privatnom aranžmanu, iako su i organizirani dolasci u grupama sve češći. Što se smještaja tiče, prednost daju privatnom smještaju, a tek onda hotelima i kampovima.

“Cijena je najveći faktor jer je privatni smještaj znao biti duplo jeftiniji nego u hotelima. Gdje ima 6, 7 soba, apartmana, ti ostaješ osoba, a ne broj”, kazao je za Novu TV privatni iznajmljivač Dario Ivanković.

Što se samih odredišta tiče, brojke kazuju da su tri najposjećenija Rovinj, Poreč i Dubrovnik.

VRUĆE LJETO, VRUĆE CIJENE: Tko želi može popiti kavu za 40 i pojesti pizzu za 120 kuna

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr