VELIKI ZAOKRET!

BELJAK OBJAVIO IZNENAĐUJUĆU ODLUKU: ‘Dat ćemo podršku Plenkovićevoj Vladi. Most više ne može ucjenjivati’

Nakon što je danas Marijana Petir zatražila njegovo izbacivanje iz te stranke, javnosti se po završetku sjednice Predsjedništva obratio Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.

“To je potez očajnika, savjetovao sam joj da radije piše žalbu, a ne da izlazi u medije. Na glavnu izbornu skupštinu idemo 20. listopada, a onda ide sve po statutarnoj proceduri. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj Vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojem ga nećemo dirati. No, HSS ostaje u oporbi”, kazao je Beljak za N1.

Za 180 dana HSS-u slijede izbori za vodstvo stranke. “HSS je podijeljena stranka zadnjih 15 godina i sada je gradimo”, kazao je Beljak.

PUČ U HSS-U! PETIR POKREĆE SMJENU BELJAKA: ‘Zatajio je bitan dio svoje prošlosti, prijavili smo ga i državnim tijelima’

BELJAK SUSPENDIRAO PETIR I JOŠ 100 ČLANOVA HSS-a: ‘Radili su protiv stranke i govorili ljudima da ne glasuju za komuniste!’

Na prozivku Petir da je suspendirao članove koji nisu bili niti osobito aktivni u kampanji, već samo članovi, odgovara: “Svatko tko je suspendiran ima pravo žalbe, nisam nikoga izbacio, i sve je to izvan moje ingerencije”, rekao je čelnik HSS-a.

‘Ovaj potez nije izdaja’

“Kriterije je potvrdio Nadzorni odbor HSS-a, koji je naveo da sam sve odluke o suspenziji donio prema statutu. Odluka je bila da nakon izbora suspendiramo sve koji su opstruirali izbore”, kazao je Beljak.

PETIR EKSPRESNO UZVRATILA UDARAC BELJAKU: ‘Suspendirao me jer se jako boji da ću se kandidirati za predsjednicu HSS-a!’

Beljak je za Novu TV rekao da ovaj potez nije izdaja onoga što je Narodna koalicija predstavljala, već podrška onima koji su dobili povjerenje hrvatskih birača. Na komentar da su članovi HDZ-a iznenađeni ovakvom odlukom Predsjedništva HSS-a odgovorio je: “Mislim da je u ovom trenutku neko treći najviše iznenađen ovom odlukom. Onaj tko više ne može ucjenjivati onako kako je mislio”.

Na pitanje misli li na Most odgovorio je potvrdno.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr