Poplave oko Zagreba, Varaždina, Siska, Koprivnice…

Topljenje snijega i obilne kiše mnogima su poremetile miran Uskrsni dan. Diljem Varaždinske županije digle su se podzemne vode, nabujale rječice, popustili odvodni kanali i odteretni jarci te naplavili dvorišta, podrume, a na nekim mjestima i prometnice.

Obilne kiše podigle su razinu vode i u Međimurskoj županiji, gdje se također ispumpavaju podrumi. Mnoga polja i oranice poplavljena su pak u Zagorju, a voda je ušla i u podrume nekih kuća. Neki domovi su poplavljeni. Pruga između Koprivnice i Križevaca je zbog odrona zatvorena za sav željeznički promet, a na brojnim prometnicama je vožnja otežana.

Kod Brezovice je prelijevanjem obližnjeg jezera ugroženo par kuća. Na teren su pozvane Hrvatske vode da vrećama s pijeskom osiguraju područja. Zbog obilne kiše na nekoliko lokacija u Zagrebu pojavili su se odroni, a Sava se izlila iz korita. Iza tunela na Aleji Bolonje nekoliko stabala palo je na cestu, zbog čega je promet obustavljen. Velike probleme stvaraju i poplavljeni podvožnjaci koji otežavaju vožnju.

Kod Velike Gorice izlila se rijeka Odra po cesti u dužini od 50 metara. Voda u pojedinim naseljima prijeti i kućama. Najugroženija naselja su Čička Poljana i Ribnica,gdje je organizirano punjenje vreća pijeskom kako bi se mogle braniti kuće. U pripravnosti je i Stožer civilne zaštite. Poplavljena su i naselja Rakitovec, Kuče i Petrovina.

Vatrogasci DVD-a Lekenik ispumpavali su vodu iz poplavljenih podruma te postavljali zečje nasipe na ugroženim lokacijama u Lekeniku. Ugrožena su i druga mjesta u Općini Lekenik, posebno Žažina i Letovanić te Dužica.

Imaš komentar?Još iz rubrike

Povratak na Net.hr