NEVRIJEME

POPLAVE, JAKA KIŠA, TUČA…: Meteorolozi nemaju dobre vijesti, nastavljaju se obilne padaline, evo gdje će biti najgore

Nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je jučer tijekom dana i večeri područje Primorja, Istre, Gorskog kotara, Karlovca i otoke Rab i Krk, a meteorolozi najavljuju da će se slično vrijeme nastaviti i idućih dana.

NOVI PROBLEMI ZBOG OBILNE KIŠE: Meteorolozi izdali crveni alarm, poplave u Crikvenici i Novom Vinodolskom, srušeni rekordi na Rabu i u Poreču

Obilna kiša izazvala je poplave na Kvarneru, najteže je bilo u Crikvenici i Novom Vinodolskom, a jake kiše sinoć je bilo i u Zagrebu i okolici.


Kako smo jučer izvijestili, u Lekeniku kod Siska padala je tuča veličine ping pong loptice, stradali su automobili i voćke.

“Kiše će biti i danas prijepodne, pri čemu u predjelima uz Jadran te na Jadranu, osobito sjevernom, treba ponovno računati na veliku količinu. Poslijepodne se očekuje postupno razvedravanje sa zapada, no još će ponegdje biti povećana vjerojatnost za lokalne neverine, i to uglavnom na jugu Hrvatske. Količina oborine u spomenutim krajevima mjestimice bi mogla opet biti veća od 50, a lokalno i od 100 litara po četvornome metru pa će postojati opasnost i od bujičnih poplava”, izjavio je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. DHMZ.

VIDEO: Nevrijeme u Novom Vinodolskom

 

VIDEO: Nevrijeme u Bjelovaru

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr