Vučić: Srbija mora da bira između dva zla

Žrtvovanje Srba na Kosovu ili „propast Srbije“

3.4.2013.
20:53
VOYO logo

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da srpski pregovarački tim ima rok do utorka 9. aprila da se izjasni da li prihvata rešenje iz Brisela. On je dodao da o toj ponudi koja je izuzetno loša za Srbe na Kosovu i za državu, treba da se izjasne građani.

- Srbija se nalazi u dramatično teškoj situaciji. Moramo da biramo između dve užasno teške stvari - da prihvatimo veoma loš plan za srpski narod na Kosovu ili da odbijemo da potpišemo dogovor, što bi bila veoma teška i loša vest za Srbiju - kazao je Vučić RTS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On ističe da srpski državni vrh u narednim danima mora da objasni narodu koje su posledice prihvatanja ili odbijanja ponuđenog rešenja, koje je veoma daleko o onoga o čemu je Beograd razmišljao.

Za koje zlo bi ste se vi odlučili glasajte u našoj anketi sa desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić navodi da je bio veoma razočaran odnosom Prištine prema Beogradu i regionu, da su se služili trikovima da bi ostvarili svoj cilj i formirali region na severu Kosova u kome bi Albanci bili većinsko stanovništvo. - Posledica odbijanja rešenja je zatvaranje vrata Srbiji u svetu, manje novca za budžet i ekonomiju, pritisci na političkoj sceni, a s druge strane ako prihvatimo loše rešenje pitanje je kako će naš narod na Kosovu to prihvatiti - kaže Vučić i objašnjava da se nalazimo između čekića i nakovnja. On je poručio da će tražiti od svih na političkoj sceni da zaborave na svoje lične pozicije i da izađu pred narod i kažu svoj stav i da se nada da će i predsednik Republike Tomislav Nikolić izneti svoj, a da će svi biti jedinstveni - Sit sam podmetanja, ali ćemo reći narodu šta su posledice i onda ćemo lakše moći da donesemo odluku. Najvažnije da imamo jedinstvenu odluku, ako ne budemo mogli neka svako kaže šta misli i onda ćemo videti šta dalje. Srbija mora da pokuša da dobije datum i sporazum, ali ne može da dozvoli sopstveno ukidanje - naveo je potpredsednik Vlade. Na pitanje da li će se predlogom ići pred parlament, odgovorio je kontrapitanjem. - S čime da idemo pred parlament. Ne možemo da idemo i kažemo "ja sam rekao ovo" a Tači ono". Unapred znam šta će koja poslanička grupa da kaže - naveo je Vučić, prenosi Blic.

On je kosnatatovao da se Srbija suočava s nemogućom misijom i lošim izborima jer ne vidi ništa dobro u ponuđenom planu, ali strahuje da bi njegovo odbijanje dovelo do "propasti Srbije". Vučić je dodao da je ponudio ostavku u momentu kada je bilo jasno da "ćemo dobiti papir 'uzmi ili ostavi' za nešto što sam mislio da nije fer i da ne zaslužuje našu pažnju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne pada mi na pamet da prodajemo narodu rog za sveću... Šta god da uradimo svako od nas nosiće težak teret - podvukao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo