Vučić: Kad SPC dobije izbore može da vlada ovom zemljom

„Nisam ratni poglavica... doneli smo jedinu moguću odluku“

25.4.2013.
19:13
VOYO logo

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada donela "tešku, ali jednu moguću odluku". Vučić je na konferenciji za novinare izjavio da se vlada ne meša u to šta SPC radi i misli i da SPC može i da vlada u Srbiji, ali da pre toga neće voditi politiku ove zemlje.

- Što se tiče stava SPC, šta god da kažem ići će protiv nas. Ali, imam jednu rečenicu - mi se ne mešamo u to šta SPC radi i misli, ali čitajući saopštenje Sinoda SPC bio sam veoma razočaran, jer sadrži političke kvalifikacije koje su neistinite - rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kritikovao stav SPC da tačka 14 briselskog sporazuma znači priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije. - U ovoj zemlji možete i vi da vladate, nemam ništa protiv da gospodin Amfilohije izađe na izbore i pobedi, ali pre nego što se to desi neće voditi politiku ove zemlje – rekao je Vučić, prenosi Blic.

"Nisam ratni poglavica"

Vučić je naveo i da je uveren da će se svi pozivati na sporazum iz Brisela "kao što se danas pozivamo na Dejtonski sporazum ili Rezoluciju 1244". - Postoje rešenja koja nisu sjajna, ali i ona koja su bolja od sadašnjeg faktičkog stanja. Nikad više na Kosovu ni jedna strana neće dobiti maksimalistički plan. Mi snage za ratničke poduhvate nemamo. Znamo šta nam je učiniti ako nam neko napadne zemlju, ali da se silimo nije relano. Nisam izabran da budem ratni poglavica Srba. Mnogi lupaju u ratne bubnjeve, pod uslovom da ne pada kiša i da taj bubanj bude na Terazimaja, a nikako u Drenici. Tuđu bi decu slali u Drenicu - rekao je prvi potpredsednik Vlade. Po njegovim rečima Vlada je spremna da razmatra raspisivanje referenduma o briselskom sporazumu o Kosovu, ali samo pod uslovom da kosovski Srbi prihvate sprovođenje jedinstvene politike posle referenduma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako u utorak saopšte da je to njihov izbor, imaćemo rok od 15 dana i završićemo tu priču - rekao je Vučić. Vučić je rekao da lično ići na Kosovo i Metohiju da obiđe Srbe i kaže im sve ovo i "čuje i svaku uvredu, jer smo ovo radili zbog svakog građanina Srbije, pa i onih na Kosovu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo