Vlada Republike Srpske podnela ostavku

Predsednik Milorad Dodik najavio je novu Vladu RS u narednih sedam dana

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić potvrdio je da je primio pisanu ostavku premijera RS Aleksandra Džombića i njegovog kabineta.

Primio sam pismo kojim je Vlada RS podnela ostavku. Na osnovu tog pisma zakazao sam posebnu sednicu Narodne skupštine, jer Narodna skupština mora da konstatuje ostavku Vlade – kazao je Radojičić novinarima u parlamentu RS.

Posebna sednica parlamenta RS zakazana je za danas u 13.30. Predsednik RS Milorad Dodik najavio je da će odmah posle ostavke dosadašnjeg premijera Džombića i njegovog kabineta biti imenovan mandatar za sastav nove Vlade RS, koja bi mogla da bude izabrana u narednih sedam dana.

U javnosti se spekuliše da bi novi premijer RS trebalo da bude Željka Cvijanović, dosadašnja ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, koja je jedan od Dodikovih najbližih saradnika.

Dodik je juče potvrdio da će u novoj Vladi biti promenjeni ministri unutrašnjih poslova, zdravstva, prosvete i “još neki”. Takođe je potvrđeno da koalicioni partneri vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratski narodni savez (DNS) i Socijalistička partija RS (SP RS), neće menjati svoje ministre u novoj entitetskoj vladi, prenosi Beta.

Ministri iz DNS-a su na čelu resora saobraćaja i veza i uprave i lokalne samouprave, dok su socijalisti na čelu ministarstva rada i boračko invalidske zaštite i ministarstva pravde.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr