Nikolić: Evo, klečim zbog zločina u Srebrenici (VIDEO)

Izjava izvučena iz konteksta, tvrde u Predsedništvu

Izjave predsednika Srbije u emitovanoj najavi za intervju gube pravi smisao zbog toga što su neke stvari isečene, kažu u Predsedništvu Srbije.

Da podsetimo, Tomislav Nikolić je, u emisiji “Intervju 20” na BHT1, rekao da se izvinjava zbog svih zločina koje su počinili Srbi iz Srbije tokom rata. Nikolić je rekao i mu je žao zbog svih zločina počinjenih nad Bošnjacima i da će doći u Srebrenicu, ali ne 11. jula, već uskoro.

Za nas je najsporniji deo u kome predsednik Nikolić objašnjava da sve što se dešavalo na prostoru bivše Jugoslavije tokom rata ima karakteristike genocida i kao primer navodi proterivanje Srba tokom akcije Oluja, ali taj deo je u najvi intervjua isečen – kažu u kabinetu predsednika Nikolića, a prenosi Kurir.

Oni dodaju da su od televizije BHT dobili garancije da će montiran intervju biti poslat na autorizaciju, ali da do toga još uvek nije došlo.

Nadamo se da će ispuniti obećanje i da će nam poslati materijal na autorizaciju. Takođe se nadamo da je izostavljanje dela rečenice kojim izjava predsednika Nikolića dobija sasvim drugačiji smisao slučajnost i da će u intervjuu koji će biti emitovan biti sve onako kako je predsednik rekao – zaključili su u kabinetu.

Kako piše Dnevni avaz, Nikolić je, tokom snimanja emisije autoke Sanele Prašović Gadžo, na direktno pitanje hoće li uputiti izvinjenje građanima BiH, rekao da se izvinjava “zbog svih zločina koje su počinili Srbi iz njegove države tokom rata u Bosni i Hercegovini”.

Za Srbe iz Republike Srpske predsednik Srbije je rekao da su oni za njega Bosanci, iako neki od njih ne vole da ih tako zovu.

Ova emisije će se emitovati 7. maja na RTV BHT1.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr