SNS / pobedio u Vrbasu

Sa socijalistima će praviti sami koaliciju

14.10.2013.
0:03
VOYO logo

Nakon što je na lokalnim izborima u Vrbasu Srpska napredna stranka odnela ubedljivu pobedu, lider te stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će sami formirati koaliciju u tom gradu, prenose Blic i Tanjug.

- Sami ćemo formirati većinu u Vrbasu ili će nam nedostajati samo jedan odbornik - rekao je vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić u prvom postizbornom obraćanju novinarima nakon lokalnih izbora u Vrbasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić se zahvalio građanima Vrbasa koji su prepoznali političku volju naprednjaka da se izbore sa problemima u društvu.

- Pre samo četiri godine u Vrbasu smo osvojili svega 13 odsto glasova, a danas imam priliku da se zahvalim građanima koji su nam utrostručili podršku i sa 40 odsto glasova poverili nam vođenje opštine. Ovo je peta opština u Vojvodini gde smo dobili ubedljivu podršku građana i otvara se pitanje legitimiteta vlasti u pokrajini - istakao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je iskoristio priliku da čestita i socijalistima koji su, prema preliminarnim rezultatima u štabu SNS, osvojili 26 odsto glasova.

Treća je, rekli su u štabu SNS, Demokratska stranka koja je dobila 18 odsto glasova, dok su Grupa građana "Svi zajedno", SRS, LDP-LSV, DSS- Asocijacija mladih i Grupa građana "Dveri" ostali ispod cenzusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slične rezultate objavili su i u izbornom štabu SPS-a gde je predsednik pokrajinskog odbora Dušan Bajatović izrazio očekivanja o postizbornoj koaliciji sa izbornim pobednicima.

Inače, prema prvim preliminarnim rezultatima šanse da još neko osim koalicija okupljenih oko SNS i SPS, kao i DS uđe u novi saziv vrbaske skupštine nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu tri četvrtine obrađenih biračkih mesta, ostalih pet lista kandidata osvojilo je oko 2 do 4 odsto podrške birača, a 2,5 odsto je nevažećih listića.

Premijer Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić čestitao je SPS-u u Vrbasu izvanredan rezultat na današnjim lokalnim izborima, kao i građanima koji veruju u ispravnost politike koju vodi SPS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Naša koalicija je osvojila za trećinu bolji rezultat, nego na prošlim izborima i još jednom potvrdila da je druga po snazi politička grupacija u Srbiji - rekao je Dačić.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo