Ponovljeni izbori na severu Kosovske Mitrovice

Do 12 sati glasalo 10 posto birača

Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu Žan-Klod Šlumberže izrazio je danas, nakon obilaska tri biračka centra u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojima se ponavlja glasanje, zadovoljstvo tokom izbora.

Prema podacima Građanske inicijative “Srpska”, koji su dati Tanjugu, do 12 sati na birališta je izašlo 2.362 glasača, što je 10,1 odsto, prenosi Press.

Do 11 sati, prema “Srpskoj”, na birališta je već izašlo 1.572 glasača, odnosno 6,7 odsto.

Takođe i Građanska inicijativa “Oliver Ivanović – SDP” prenela je Tanjugu da je odziv od 11 časova iznosio 6,26 odsto, odnosno na glasanje je izašlo 1.475 birača, što je za 475 odsto više nego 3. novembra, kada su izbori poništeni zbog incidenta koji se dogodio na biračkim mestima upadom nepoznatih lica.

Na ponovljenim izborima pravo glasa ima 23.378 birača na 27 biračkih mesta.

Građani severne Mitrovice biraju između pet kandidata za gradonačelnika, među kojima su Krstimir Pantić – Građanska inicijativa “Srpska”, Oliver Ivanović – Gradanska inicijativa “SDP” i Dimitrije Janićijević iz Samostalne liberalne stranke (SLS).

Kandidat DPK Agim Deva osvojio je 3. novembra, na biralištima gde glasanje nije bilo poništeno, oko 1.500 glasova, a nezavisni kandidat Adrijana Hodžić oko 500 glasova.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr