Pak: Ako Dačić ne zna ko prisluškuje Nikolića, ko onda zna?

Savetnica predsednika tvrdi da su službe napravile propust

24.12.2013.
11:43
VOYO logo

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak izjavila je danas, povodom tvrdnje predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ga prisluškuju, da je to očigledan propust pojedinih službi.

Osvrnuvši se na komentar premijera Ivice Dačića da on o tome ništa ne zna, Pak je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, upitala "ko onda treba u Srbiji da zna" i dodala da je to ozbiljan problem, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Na neki način je ugrožena i bezbednost zemlje, ukoliko je to stvarno tako, a stvarno je tako i mislim da bi službe ozbiljno trebalo time da se pozabave, kako bi predsednik, kako bi Srbija bila zaštićena - rekla je Pak.

Na pitanje novinara da se posle godinu dana ponovo otvara tema da se predsednik Nikolić prisluškuje, Pak je odgovorila da "zaista nije bilo epiloga te afere, jer nema izveštaja bilo koje službe da li je to zaista tako ili nije tako", ali da "postoje definitivno indicije da to jeste tako".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nemamo izveštaja službi da nema prisluškivanja ili da ima i zaista, to je veliki problem - istakla je Pak.

Predsednik Nikolić je imao problem i sa gumama na vozilu, a postojao je problem i sa kamerama koje nisu funkcionisale, pa se ima utisak da, ili to neko radi namerno, ili da ne postoji kontrola nad delovima MUP-a, ocenila je Pak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pak je rekla da su Kabinet i službe koje neposredno obezbeđuju predsednika Nikolića odradile svoj posao u skladu sa propisanim procedurama i poslali odredjene dopise, ali da odgovora nema, iako je taj zahtev podnet još u avgustu.

- Očekujemo epilog svega ovoga i da se neće to dalje zatrpavati ispod tepiha i sklanjati od očiju javnosti, jer to će se intenzivno i dalje ponavljati sve dok se ne dobije rasvetljenje tog slučaja - rekla je Pak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pak je ocenila da su MUP-u neophodne reforme i depolitizacija i departizacija, veća odgovornost da se razreše mnoge afere.

Stanislava Pak kaže da je potrebno razmisliti o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora i da očekuje da će se do kraja januara znati da li će biti ili ne. Pak je rekla da kakva god da bude, to će biti najbolja odluka i da je donosilac te odluke prvi potpredsednik Vlade Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara da li će se Vučić u donošenju te odluke konsultovati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Pak je odgovorila da veruje da će se konsultovati.

Pak je rekla da su poslednji izbori, koji su održani, indikator odnosa snaga i istovremeno velika odgovornost, ali da će se i ukoliko bude izbora i ako ih ne bude, reforme u Srbiji sprovesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je najavila da 2014. neće biti godina prospertiteta nego konsolidacije, da su potrebne korenite reforme u svim segmentima da bi privreda počela da funkcioniše na zdravim osnovama i napraviti rezove, pogotovu u javnom sektoru.

Pak je istakla da je potrebno restrukturisati državna preduzeća i broj zaposlenih u njima svesti na normalu da bi moglo da se 2015. godine krene uzlaznom putanjom i ostvari konkretan boljitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je dodala da će Srbija u januaru dobiti datum početka pregovora sa EU i da se Briselski sporazum implementira u skladu sa predvidjenom dinamikom.

Ubrzane su privredne aktivnosti, stvara se ambijent za strane investitore i domaće investicije i velike infrastrukturne projekte kao što je Južni tok, a danas počinju radovi na Koridoru 11, dodala je Pak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Novosti

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo