Nepostojećoj stranci Maje Gojković se svakog meseca daje 8.000 evra iz državnog budžeta

Kome ide taj novac?

18.7.2013.
11:51
VOYO logo

U kasu Narodne partije, koju je osnovala Maja Gojković, a koju je u decembru prošle godine napustila rekavši da je stranka kolektivno prešla u Srpsku naprednu stranku, mesečno se iz budžeta Srbije sliva čak 8.000 evra, tačnije 826.636 dinara, piše "Blic".

Osvojeni mandati poslanika i dalje su osnov za uplaćivanje ove sume mesečno iz republičke kase, iako Narodna partija nema niti jednog poslanika u Skupštini Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dve poslanice Narodne partije prešle su u druge poslaničke klubove, Maja Gojković u Srpsku naprednu stranku, a Dragana Đuković u Ujedinjene regione Srbije.

- Narodna partija je na osnovu izveštaja republičke izborne komisije, odnosno broja mandata koji pripadaju svakoj od političkih stranaka zastupljenih na izbornim listama koje su osvojile mesta narodnih poslanika, do rebalansa budžeta dobijala 826.636,25 dinara mesečno. Po rebalansu, dobijaće 647.388,41 dinar -, objašnjavaju u Ministarstvu finansija i privrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nebojša Korać, zastupnik NP, potvrdio je za "Blic" da dobijaju više od 800.000 dinara iz republičkog budžeta, te da taj novac troše na finansiranje svojih odbora “širom Srbije”.

- Mi imamo poprilične troškove, imamo odbornike po celoj Srbiji, ukupno 30 odbora, finansiramo rad pultova na ulicama i uopšte redovne aktivnosti stranke - objasnio je Korać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maja Gojković, koja je osnovala NP, bila je iznenađena pitanjem novinara „Blica“, upitavši zbog čega se ova tema poteže u medijima.

- Ono što ja znam iz perioda predizborne kampanje jeste da je većina stranaka koje su u koaliciji nastupale na izborima potpisivala koalicione sporazume gde je tačno navedeno koliko procenata je pripalo svakoj stranci. Po tom principu, novac je dobila i Narodna partija - objasnila je Gojkovićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdnje da se novcem koji NP mesečno dobija iz budžeta plaćaju vozač i još nekoliko ljudi Gojkovićeva nije želela da komentariše, rekavši da su "potpuno besmislene".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo