Mrkonjić se odrekao ministarskog mesta

Milutin Mrkonjić na Predsedništvu SPS-a tražio da ga zamene, a socijalisti traže i od Dinkića da smeni neke svoje ministre

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije na današnjoj sednici jednoglasno je podržalo politički dogovor Aleksandra Vučića i Ivice Dačića o temeljnoj i sveobuhvatnoj rekonstrukciji Vlade i svih značajnih institucija u javnom sektoru, saopšteno je u SPS-u.

Na sednici Predsedništva jednoglasno je prihvaćen predlog inženjera Milutina Mrkonjića da se izabere novi ministar saobraćaja. Takođe, Predsedništvo SPS analiziralo je dosadašnji rad svih nosilaca javnih funkcija u ime Socijalističke partije Srbije, i ovlastilo predsednika Dačića da u postupku rekonstrukcije predloži odgovarajuće kadrovske promene – saopštili su socijallisti.

Socijalisti kažu da je Predsedništvo stranke jednoglasno podržalo zajednički stav Aleksandra Vučića i Ivice Dačića da je neophodno da i Ujedinjeni regioni Srbije, kao treći koalicioni partner donesu odluku o personalnim promenama članova Vlade.

Imajući u vidu da će glavni cilj Vlade u budućem periodu biti ekonomska i finansijska konsolidacija i razvoj, krucijalno je da i u ovoj oblasti postoji podela odgovornosti kroz razdvajanje ministarstva koje se bavi finansijama i ekonomskim razvojem – saopštili su iz SPS-a.

Oni su zaključili da ukoliko do toga ne dođe “očito će biti potrebno definisanje novog koalicionog sporazuma” kako bi Vlada Republike Srbije mogla da nastavi da ostvaruje svoje ciljeve.

Foto: Kurir

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr