Mrkonjić napravio na račun ministarstva dug u restoranu od pola miliona dinara

Kažu da je bio galantan?!

Milutin Mrkonjić, bivši ministar, iako poznat po galantnosti, ostao je dužan u restoranu po silasku s funkcije. Prema saznanjima “Blica”, Mrka je u Klubu poslanika na Dedinju uživao u specijalitetima o državnom trošku i ostavio neplaćenih preko pola miliona dinara.

Kako za “Blic” kaže sagovornik iz ovog državnog restorana, Mrkonjić je godinama unazad čest gost.

– On sedi u zatvorenom delu. Sa vrata kaže “daj rakiju” i nikada nije bio cicija – kaže izvor “Blica”.

Međutim, kako narudžbina nije bila u kešu, već na račun Vlade, dug će ovih dana biti upućen na adresu u Nemanjinu 11. Naš sagovornik nije mogao da precizira da li je reč o samo jednom ručku sa Mrkonjićevim gostima ili je preko pola miliona utrošeno za više degustacija.

– Reč je o ukupnom dugu koji je potpisan na račun Ministarstva saobraćaja – kaže naš izvor. Mrkonjić se juče nije javio na poziv “Blica”, tako da nismo mogli da dobijemo komentar kako će ovaj račun biti plaćen.

Pre smene Mrkonjić je najavljivao da će u svom ministarstvu ostvariti uštede i to rebalansom budžeta za ukupno 2,65 milijardi dinara, ali i da njegovo ministarstvo nije trošilo na reprezentaciju.

– Što se tiče ostalih vidova štednje, ja sam tu inače poznat kao najštedljiviji ministar, nisam koristio dnevnice prilikom putovanja u inostranstvo, a to isto važi i za moje saradnike. Da naglasim, moje ministarstvo već petu godinu zaredom nije dalo ni dinar za reprezentaciju – istakao je Mrkonjić.

Deo budžeta za reprezentaciju do sada je bio siva zona rada Vlade i javnih preduzeća. Ova stavka u budžetu pravda se jednostavnim donošenjem računa, ali se tako i krši zakon. Funkcioneri, korisnici para građana, ne ispostavljaju i izveštaj uz račun – ko je jeo i pio, ali i koji je povod za trošenje državnih para.

Foto: Medija centar Beograd

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr