Ko Vučiću "radi o glavi"?

Vulin tvrdi da su promoteri ideje o smeni Vučića „pod kišobranom“ tajkuna

12.10.2013.
14:55
VOYO logo

Ministar bez portfelja Aleksandar Vulin izjavio je danas da postoji ideja o smeni Aleksandra Vučića i da su promoteri te ideje političke elite "pod kišobranom" tajkuna, pre svega Miroslava Miškovića.

U medijima vicepremijer i lider SNS Aleksandar Vučić biva prozivan za diktaturu, samovolju, ličnu vlast, i onda dolazi do ovoga što je zabrinulo srpsku javnost, rekao je Vulin za tv Pink, odgovarajući na pitanje kako komentariše napise da se pojedini ljudi iz Vučićeve stranke udružuju u njegovoj smeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To govori o jednoj vrlo važnoj stvari - da postoji u Srbiji jedan sporazum elita koji nikada nije prekinut i koji hoće da nastavi funkcionisanje ovakve bolesne, nesretne i siromašne, opljačkane Srbije, privatizovane i u vlasništvu (Miroslava) Miškovića i njemu sličnih i da se tu nikada ništa ne promeni - naveo je Vulin.

Tačno se vidi da u svim političkim partijama u vlasti i na opoziciji postoji elita koja će zaštititi "velikog gazdu" i koja će stati ispod Miškovićevog kišobrna i boriti se protiv čoveka koji je imao obraza i hrabrosti da Miškoviću kaže da je dovoljno pljačkao Srbiju i da neko treba da odgovara za to, kazao je Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da se to ne odnosi samo na Miškovića, nego na sve sporne privatizacije, što i jeste razlog zbog koga je on svim srcem uz Vučića, jer je jedini koji ima hrabrosti da kaže da će sve sporne privatizacije staviti na sto i da će odgovarati bez obzira ko ih je radio.

Prema njegovim rečima, u pitanju je sporazum elita koje je Vučić prvi pokušao da polomi, da razbije taj magični faktor nenapadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put se neko usudio da pita šta se radilo u prethodnoj vlasti, rekao da će za to odgovarati, i pokazao da je svojom glavom spreman da odgovara za istu stvar, ukazao je Vulin.

- Zato mu se to obija za glavu, zato imate lov na Vučića i zato imate funkcionere vladajuće koalicije koji prete smenom najvećem koalicionom partneru - rekao je Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao da postoji opšti konsezus političkih elita povezanih sa tajkunima, čiji je cilj da se Vučić sruši po svaku cenu, kako bi sve bilo kao ranije - da bude potpuni mir u kome mogu da rade šta hoće, u kome se niko ništa neće pitati, gde te ne pitaju ni za prvi ni 101. milion, u kome neće biti proverena ni jedna privatizacija.

Ipak, kako je naveo, Vučić ne deluje kao neko ko će pokušati da se obračunava sa političkim elitama, tj. protivnicima, jer to da je hteo mogao je, jer je sekretar Saveta za nacionalnu bezbedsnot i neko ko koordinira svim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kao šo ste videli, njega su prisluškivali i njega imate na naslovinim stranama kao diktatora, a ne mogu da primetim da su njegovi protivnici iz poslaničkih klupa završili u zatvorima. Svi njegovi najveći kritičari su na slobodi, veoma su bogati i politički su veoma uticajni, i viđaju se sa predstavnicima, čak i njegove političke stranke, i raznim ljudima koji se nešto pitaju u ovoj zemlji i koji su važni - ukazao je Vulin.

On smatra da je Vučić, što se tiče političke elite, veoma usamljen, a sa druge strane su ujedinjeni svi oni koji su, bez obzira na trenutnu poziciju, bili na vlasti, koji jesu na vlasti i žele da opet budu na vlasti, koji žele da se vlast i sadašnja i buduća vodi bez pitanja i odgovora, kada štedi da ne štedi na sebi, kada sudi da ne sudi sebi, kada ispituje da ne ispituje o sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa druge strane, naglasio je Vulin, uz Vučića stoji poverenje nacije, i niko nikada za ovako kratko vreme, na realnim osnovama, na poštenom i iskrenom programu za ovako kratko vreme nije dobio takvo poverenje nacije.

- I dok mu se ovde radi o glavi, i dok ovde izmišljaju načine kako da ga smene bez izbora, i kazne za najveće od svih grehova - što se usudio da Miroslava Mišković stavi u ruke pravde, on razmišlja da ode na Kosovo i ubedi Srbe da izlaze na izbore, da pojačaju Srbiju onako kako jedinio može da se uradi - naveo je Vulin i dodao da, prema njegovom mišljenju, to ne može da prođe bez nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, kada se neko usudi da kaže da je Vučić nešto dobro i pametno uradio, da je je zaslužio poverenje nacije, mediji ga proglase poltronom, kukavicom, lažovom.

- Kako kažete nešto pohvalno za Vučića idete na stub srama i na taj način pokušavaju da vas otuđe, da vas ostave samog, da i kad misliš da je nešto dobro bolje da prećutiš - neka kaže neko drugi, inače će biti kažnjen javnim sramom i javnim ponižavanjem i to je trajalo nekoliko meseci - naveo je Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda su, kako je kazao, počele da se dešavaju neke druge stvari.

- Kompletna opozicija se ujedinila sa samo jednom jedinom odlukom suda - da je Miškoviću povređeno neko pravo. Ni sa jednom drugom odlukom se nisu složili, ništa drugo ih nije pogodilo, ali ta odluka bez svake sumnje jeste - smatra Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki beogradski mediji navode da se u SNS sprema pobuna protiv Vučića i neformalna grupa preti da naruši odnose u taboru naprednjaka na godišnjicu stranke 21.oktobra, a da iza toga stoje tajkuni i pojedinci iz SNS.

Prema pisanju Novosti, zakulisne kalkulacije pojedinih krugova oko izbora šefa BIA, ogromni pritisci tajkuna sinhronizovani sa delom vladajuće koalicije, ali i sa pojedincima iz SNS, prete da naruše odnose u taboru naprednjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj list navodi da je ova nezvanična "koalicija" direktno uperena protiv Aleksandra Vučića i osim pokušaja diskreditacije njegove borbe protiv korupcije, sračunata je i da pokvari odnose lidera SNS sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Neki mediji pišu da je navodni vođa te grupe poslanik SNS Vladimir Cvijan, koji se sastajao sa vlasnikom Delta holdinga Miroslavim Miškovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je juče u Leskovcu demantovao špekulacije medija o navodnim podelama unutar SNS, a povodom napisa o nezadovoljstvu naprednjaka njegovom kadrovskom politikom - da svako može da pokrene proceduru za njegovu smenu.

Vučić je rekao da sa predsednikom Nikolićem ima veoma dobre odnose i da sumnja u to da poslanik SNS-a Vladimir Cvijan želi, kako navode pojedini tabloidi, da ga smeni, javlja Tanjug, a prenosi Press.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo