“Izlazimo iz ludila u kojem smo živeli”

Pešićeva i dalje hvali predsednika i čelnike Vlade

25.4.2013.
15:31
VOYO logo

Vesna Pešić kaže da izvinjenje predsednika Tomislava Nikolića za zločine nad Bošnjacima vidi kao napredak i proces opamećivanja koji građani treba da podrže.

- Napravili smo korak da postanemo građanska država za koju sam se i ja zalagala i u tom kontekstu razumem i taj Nikolićev postupak. Vidim to kao proces opamećivanja Srbije i izlaženje iz ludila u kojem smo živeli - rekla je ona agenciji Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da je parafiranjem sporazuma sa Prištinom u Briselu napravljen veliki korak u smislu definisanja granica naše države i da u tom kontekstu razume i podržava i izvinjenje predsednika kao nastavak tog procesa.

- To treba da se gleda i u smislu napredovanja i stranke koja je sad najveća na vlasti - rekla je Pešićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je citirala bivšu britansku premijerku Margaret Tačer da politički protivnik nestaje kad počne da priča ono "što sam ja ranije pričala".

- Govorim da posle onog ludila iz devedesetih koje nismo prevazišli ni posle 2000. počinjemo da prevazilazimo i počinjemo da učimo. Nek' ode (Nikolić) u Srebrenicu i da završimo jedanput kolektivna prava - rekla je Pešićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je istakla i da u izvinjenju predsednika vidi kraj razdvajanju i stvaranju novih država, kao i da je to završeno i parafiranjem sporazuma u Briselu.

Nikolić se u intervjuu bosanskom BHT izvinio za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo