“Izlazimo iz ludila u kojem smo živeli”

Pešićeva i dalje hvali predsednika i čelnike Vlade

Vesna Pešić kaže da izvinjenje predsednika Tomislava Nikolića za zločine nad Bošnjacima vidi kao napredak i proces opamećivanja koji građani treba da podrže.

Napravili smo korak da postanemo građanska država za koju sam se i ja zalagala i u tom kontekstu razumem i taj Nikolićev postupak. Vidim to kao proces opamećivanja Srbije i izlaženje iz ludila u kojem smo živeli – rekla je ona agenciji Beta.

Dodala je da je parafiranjem sporazuma sa Prištinom u Briselu napravljen veliki korak u smislu definisanja granica naše države i da u tom kontekstu razume i podržava i izvinjenje predsednika kao nastavak tog procesa.

To treba da se gleda i u smislu napredovanja i stranke koja je sad najveća na vlasti – rekla je Pešićeva.

Ona je citirala bivšu britansku premijerku Margaret Tačer da politički protivnik nestaje kad počne da priča ono “što sam ja ranije pričala“.

Govorim da posle onog ludila iz devedesetih koje nismo prevazišli ni posle 2000. počinjemo da prevazilazimo i počinjemo da učimo. Nek’ ode (Nikolić) u Srebrenicu i da završimo jedanput kolektivna prava – rekla je Pešićeva.

Ona je istakla i da u izvinjenju predsednika vidi kraj razdvajanju i stvaranju novih država, kao i da je to završeno i parafiranjem sporazuma u Briselu.

Nikolić se u intervjuu bosanskom BHT izvinio za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr