File došao da „okuraži“ Srbe (FOTO)

EU će sada biti angažovanija oko nas

25.4.2013.
22:46
VOYO logo

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je da je došao u Beograd da ohrabri Srbiju da nastavi u pravcu hrabrih odluka i vizije na putu ka EU.

- Došao sam da vam čestitatm na onome što ste postigli u poslednje vreme, na vašem evropskom putu, da izrazim podršku i ohrabrenje da nastavite u pravcu hrabrih odluka, predanosti i vizije na tom putu - rekao je File novinarima na početku posete Beogradu, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došao je, kaže, u Srbiju samo nedelju dana nakon postizanja sporazuma Beograda i Prištine i nekoliko dana posle preporuka Evropske komisije za otpočinjanje pregovora Srbije i EU.

- Poseta odražava novi nivo angažovanja EU sa Srbijom - rekao je File na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdrav na srpskom

Evropski komesar je naveo da će tokom posete razgovarati o sledećim koracima Srbije na evropskom putu, kao što je implementacija dogovorenog, ali da će se fokusirati i na reforme.

-Sutra ćemo na konferenciji govoriti o raznim pitanjima, uključujući borbu protiv korupcije i reformu pravosuđa - najavio je File.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evropski komesar, koji se novinarima obratio na početku na srpskom, rekao je takođe, da su ovo važni dani i za Srbiju i za njene građane.

On je zahvalio svim građanima Srbije i izrazio zadovoljstvo što ima mogućnost da bude deo pisanja nove istorije Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ovo su posebni trenuci ne samo za vas, nego i za EU i mene lično - zaključio je File.

Foto: Tanjug - Tanja Valič

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo