Direktor BIA dolazi umesto Vučića

Nebojša Rodić preuzeće Ministarstvo odbrane

19.8.2013.
11:48
VOYO logo

Direktor Bezbedonosno-informativne agencije Nebojša Rodić biće novi ministar odbrane Srbije, piše Blic.

Nebojša Rodić imenovan je za direktora BIA prošlog avgusta, a na tu funkciju je došao sa pozicije generalnog sekretara predsednika Republike Tomislava Nikolića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikolić je za njega govorio da je "pravnik stare škole koji je posvećen državi". Po imenovanju u BIA, Vučić je izjavio da na će na "čelu BIA biti dobar, vrhunski pravnik, kako ne bi bilo zloupotreba službe".

Rodić je bio sekretar Republičke izborne komisije 1996. i 1997. godine, kada je tadašnja opozicija optužila RIK za krađu izbora, a nakon čega je podneo ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sledeće godine bio je i sekretar Komisije za sprovođenje referenduma o stranom posredovanju u rešavanju kosovske krize. Od tada političku biografiju dopunio je funkcijama zamenika sekretara Skupštine Srbije i ambasadora.

Na dobrom putu da se vrati u Vladu je i Nebojša Ćirić, koji je u Vladi Mirka Cvetkovića kao nestranačka ličnost bio ministar ekonomije. Ćirić je jedan od kandidata za novog ministra privrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mada se prethodnih nedelja pričalo kakio bi na to mesto mogao da dođe stranac, kako prenosi "Blic", pre mesec dada počeli su pregovori prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i Nebojše Ćirića o preuzimanju resora privrede. Izvor navodi da konkretan dogovor još uvek nije postignnut i da će sve biti poznato u narednih desetak dana.

- Konkretnog dogovora nema, ali postoji interesovanje sa obe strane. Biće zanimljivo videti kako će na to reagovati članovi SNS, koji bi na funkciju ministra privrede hteli da vide nekog stranačkog čoveka - navodi izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćirić nije želeo da komentariše ove navode.

Pre nego što je postavljen za ministra Ćirić je obavljao funkciju državnog sekretara u Ministrastvu ekonomije i regionalnog razvoja. Znaimljivo je da je i prošli put seo u fotelju ministra prilikom rekonstrukcije Vlade i nakon što je iz Nemanjine 11 izbačen Mlađan Dinkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se da je kandidat za ministra privrede i Siniša Mali, Vučićev savetnik za finansije i privredu. Mali je poslednjih meseci bio angažovan na dovođenju Lazara Krstića, novog ministra finansija.

Foto: BIA

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo