Dinkić: Zamenićemo svoje ministre ako nam obrazlože zašto

Lider Ujedinjenih regiona Srbije kaže da ne traže ništa, a nude sve koalicionim partnerima

18.7.2013.
20:57
VOYO logo

URS nije prepreka rekonstrukciji i spremni su da zamene svoje ministre ukoliko to zatraže koalicioni partneri i taj zahtev obrazlože, izjavio je Mlađan Dinkić.

- Ne tražimo apsolutno ništa od koalicionih partnera i nudimo im sve što žele - rekao je Dinkić novinarima posle sednice Predsedništva URS i podsetio da je vlada mogla da bude formirana i bez te stranke, ali da su ih pre godinu dana "vukli za rukav" da uđu u vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi B92 i Tanjug, Dinkić je rekao da će predsedništvo URS-a predložiti Glavnom odboru da bude zamenjeno 15 državnih funkcionera, koji ne mogu da prate ritam promena.

- Predsedništvo je zaključilo da su Suzana Grubješić i Verica Kalanović dobro radile svoj posao - rekao je Dinkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sednici Predsedništva u sedištu URS-a prisustvovali su svi ministri iz te stranke - lider Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Verica Kalanović kao i svi članovi tog stranačkog tela Boško Ničić, Miroslav Čučković, Vladimir Ilić, Predrag Marković.

Juče je SPS takođe imao sednicu predsedništva stranke posvećenu rekonstrukciji Vlade Srbije, dok je predsedništvo SNS-a istim povodom održalo sednicu prethodne subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je više puta isticano da će vlada do 27. jula, do prve godišnjice rada, biti temeljno rekonstruisana, za sada nijedna stranka vladajuće koalicije nije najavila kog će ministra ili visokog državnog funkcionera zameniti.

To je dalo prostora za brojne medijske spekulacije o tome ko će napustiti vladu, za koju, čini se ministri mnogo ne haju, jer izjavljuju da su zadovoljni svojim radom i da se ne plaše rekonstrukcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Medija centar

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo