Dinkić: Zamenićemo svoje ministre ako nam obrazlože zašto

Lider Ujedinjenih regiona Srbije kaže da ne traže ništa, a nude sve koalicionim partnerima

URS nije prepreka rekonstrukciji i spremni su da zamene svoje ministre ukoliko to zatraže koalicioni partneri i taj zahtev obrazlože, izjavio je Mlađan Dinkić.

Ne tražimo apsolutno ništa od koalicionih partnera i nudimo im sve što žele – rekao je Dinkić novinarima posle sednice Predsedništva URS i podsetio da je vlada mogla da bude formirana i bez te stranke, ali da su ih pre godinu dana “vukli za rukav” da uđu u vladu.

Kako prenosi B92 i Tanjug, Dinkić je rekao da će predsedništvo URS-a predložiti Glavnom odboru da bude zamenjeno 15 državnih funkcionera, koji ne mogu da prate ritam promena.

Predsedništvo je zaključilo da su Suzana Grubješić i Verica Kalanović dobro radile svoj posao – rekao je Dinkić.

Sednici Predsedništva u sedištu URS-a prisustvovali su svi ministri iz te stranke – lider Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Verica Kalanović kao i svi članovi tog stranačkog tela Boško Ničić, Miroslav Čučković, Vladimir Ilić, Predrag Marković.

Juče je SPS takođe imao sednicu predsedništva stranke posvećenu rekonstrukciji Vlade Srbije, dok je predsedništvo SNS-a istim povodom održalo sednicu prethodne subote.

Iako je više puta isticano da će vlada do 27. jula, do prve godišnjice rada, biti temeljno rekonstruisana, za sada nijedna stranka vladajuće koalicije nije najavila kog će ministra ili visokog državnog funkcionera zameniti.

To je dalo prostora za brojne medijske spekulacije o tome ko će napustiti vladu, za koju, čini se ministri mnogo ne haju, jer izjavljuju da su zadovoljni svojim radom i da se ne plaše rekonstrukcije.

Foto: Medija centar

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr