Dinkić čuva resor k’o zenicu oka svog

Njegov krompir bio „najvrući“

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio da je potrebna rekonstrukcija vlade, ali je dodao da nema nameru da razgovara o podeli svog resora.

Dinkić, koji je i lider URS, rekao je da treba pogledati rezultate rada ministara i razgovarati o njihovom učiniku, kao i da je URS otvoren za diskusiju, ali i napomenuo da su “neki resori teži, a neki lakši“, navodi Tanjug.

Na pitanje novinara da li očekuje podelu svog resora na finasije i privredu, o čemu su mediji pisali, Dinkić je rekao da nema nameru o tome da razgovara dok traje ova vlada.

On je naveo da je vlada mogla da se napravi bez njega, ali da je on prihvatio “najvrući krompir“.

Dinkić je precizirao i da se rekonstrukcija ne odnosi samo na ministre, već i na državne sekretare i ostale članove vlade.

Ministar finansija i privrede rekao je danas i da će se vladajuća koalicija danas u 18 sati sastati i raspravljati o ekonomskoj situaciji u državi.

Sindikalci oterali Valiant od Galenike

Ministar Dinkić optužio je danas sindikate u Galenici da su oterali kompaniju Valiant sa tendera za privatizaciju te fabrike lekova.

Oni koji su juče uticali da se Valiant povuče sa tendera ne shvataju šta su uradili, jer će hiljadu njihovih kolega izgubiti posao, ne zato što mi to želimo već zato što Galenika ima gubitke – rekao je Dinkić prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, sindikati koji su juče protestovali nisu ni svesni kakvu su sebi štetu napravili jer je Valiant koji je multinacionalna kompanija sa ogromnim kapitalom bio “slamka spasa” za Galeniku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr