Dačić najavio probleme sa Prištinom

"Oni misle da ćemo sve prihvatiti zbog datuma - e, pa nećemo!"

27.2.2013.
16:56
VOYO logo

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da su u diijalogu sa Prištinom na vidiku veliki problemi, jer prištinske vlasti apsolutno ne žele da prihvate ništa što ne moraju i na šta ih niko ne tera.

On tvrdi da nema novih dogovora i da ne zna o čemu bi trebalo da informiše parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- O čemu da se informiše parlament - da smo se saglasili da treba da se formira Zajednica srpskih opština, ali ni oko čega drugog. Nema dogovora jer prištinska strana ne prihvata i ne želi da razgovara da Zajednica ima bilo koji instrument vlasti, izbore, organe, izvršna ovlašćenja i slično - rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, a prenosi Tanjug.

Za Srbiju je, istakao je on, neprihvatljivo da Zajednica nema nadležnosti i da sve što ona može da izvršava je objavljivanje časopisa i organizovanje okruglih stolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je dodao, prištinska strana misli da će vlada Srbije prihvatiti sve samo da dobije datum.

- Pa nećemo, jer mi ovo ne radimo zbog datuma već hoćemo da rešimo problem kompromisom - rekao je Dačić i dodao da je komprimis kada "svako dobije pomalo onoga što nije želeo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, datum treba ostaviti po strani i mada bi bilo dobro da ga dobijemo, kako je poručio, i EU treba da bude svesna da je nedobijanje datuma "put za ubijanje dijaloga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo