BIA: / "Dačiću, ne ulazi u avion!"

Postoji sumnja da kriminalne grupe žele da obore avion Vlade Srbije

14.2.2013.
19:19
VOYO logo

Bezbednosno-informativna agencija sumnja na to da avion Vlade Srbije, kojim je premijer Ivica Dačić otputovao u Dablin, nije bezbedan, sazaje Blic.

Avion je u Dablinu bio neobezbeđen, pa je BIA procenila da može da dođe do diverzije i obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova, piše ovaj list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U MUP-u navode da BIA raspolaže saznanjima o tome da vođe pojednih kriminalnih klanova nastoje da, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Srbije, izazovu kvar na letelici u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije.

"Kvar bi izazvao delimično oštećenje i nakon poletanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u poslednje vreme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata", navodi se u saopštenju MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor policije Milorad Veljović i državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić obavestili su Dačića i rekli mu da ne ulazi u avion dok se ne izvrši vanredna kontrola, ali je premijer ipak odlučio da se vrati za Beograd.

- Imam obaveze i moram da se vratim. Ne želim da odlažem let - rekao je Dačić direktoru policije, a prenosi Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U MUP-u smatraju da je avion, čije je poletanje iz Dablina zakazano za 18.30, a kojim se Dačić vraća za Beograd bezbedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo