Beograd i Priština se nisu dogovorili oko telekomunikacija

Posle šest sati pregovori u Briselu su propali

17.6.2013.
18:40
VOYO logo

Delegacije Beograda i Prištine nisu uspele da se usaglase o ključnim pitanjima u vezi sa telekomunikacijama na Kosovu, rekao je Rasim Ljajić.

- Ima napretka, ali ne i dogovora - rekao je Ljajić nakon gotovo šest sati pregovora sa prištinskom delegacijom u Briselu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljajić je istakao da je kosovska strana odbila kompromisne predloge u vezi sa međunarodnim pozivnim brojem za Kosovo i srpskim mobilnim operaterima za zajednicu srpskih opština, prenosi Tanjug.

Prištinska strana, s potpredsednicom kosovske vlade Editom Tahiri na čelu, prošle nedelje je odbila predlog Beograda da Srbija Kosovu ustupi međunarodni pozivni broj, insistirajući na tome da sama podnese zahtev za broj kod nadležne međunarodne agencije i da je Srbija u tome ne ometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovo je, sem toga, odbilo da izda srpskim operaterima za mobilnu telefoniji dozvolu za rad na severu Kosova. Ljajić je, uoči polaska u Brisel, u intervjuu za novosadski "Dnevnik" rekao da je naš tim definisao novi predlog Beograda u vezi sa ovim pitanjima i dodao da taj predlog sadrži kompromisno rešenje.

- Ovo pitanje će ipak najverovatnije morati da se reši u četvrtak na premijerskom nivou - rekao je Ljajić, podsetivši da će se da u Briselu tada sresti predsednik srpske vlade Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači kod Visoke predstavnice Ketrin Ešton, prenosi Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo