Beograd i Priština se nisu dogovorili oko telekomunikacija

Posle šest sati pregovori u Briselu su propali

Delegacije Beograda i Prištine nisu uspele da se usaglase o ključnim pitanjima u vezi sa telekomunikacijama na Kosovu, rekao je Rasim Ljajić.

Ima napretka, ali ne i dogovora – rekao je Ljajić nakon gotovo šest sati pregovora sa prištinskom delegacijom u Briselu.

Ljajić je istakao da je kosovska strana odbila kompromisne predloge u vezi sa međunarodnim pozivnim brojem za Kosovo i srpskim mobilnim operaterima za zajednicu srpskih opština, prenosi Tanjug.

Prištinska strana, s potpredsednicom kosovske vlade Editom Tahiri na čelu, prošle nedelje je odbila predlog Beograda da Srbija Kosovu ustupi međunarodni pozivni broj, insistirajući na tome da sama podnese zahtev za broj kod nadležne međunarodne agencije i da je Srbija u tome ne ometa.

Kosovo je, sem toga, odbilo da izda srpskim operaterima za mobilnu telefoniji dozvolu za rad na severu Kosova. Ljajić je, uoči polaska u Brisel, u intervjuu za novosadski “Dnevnik” rekao da je naš tim definisao novi predlog Beograda u vezi sa ovim pitanjima i dodao da taj predlog sadrži kompromisno rešenje.

Ovo pitanje će ipak najverovatnije morati da se reši u četvrtak na premijerskom nivou – rekao je Ljajić, podsetivši da će se da u Briselu tada sresti predsednik srpske vlade Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači kod Visoke predstavnice Ketrin Ešton, prenosi Beta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr