OSTAJU IM HRANA I LIJEKOVI

PODRAVKA PRODALA SVOJ POZNATI BREND: ‘Slovenci su postali 100-postotni vlasnici, ali to neće negativno utjecati na naš biznis’

Iz Podravke su danas objavili da su sklopili Ugovor o prodaji udjela u društvu Studenac d.o.o., objavila je danas Zagrebačka burza.

“Sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala i Pravila Burze, obavještavamo da je Podravka d.d. dana 20. rujna 2016. godine sklopila Ugovor o kupoprodaji 100% poslovnog udjela u svom ovisnom društvu Studenac d.o.o. sa sjedištem u Lipiku, Matije Gupca 120, MBS: 070116739 (dalje u tekstu: Studenac) s društvom Radenska d.o.o., Boračeva 37, 9252 Radenci, Slovenija, kao kupcem te društvom Kofola ČeskoSlovensko a.s., Nad Porubkou 2278/31a, Poruba, 708 00 Ostrava, Češka Republika, kao jamcem”, stoji u obavijesti.

“Po ispunjenju ugovornih preduvjeta te prijenosa ugovora o radu radnika na Studenac, Radenska d.o.o. će preuzeti poslovni udjel u Studencu, a što je predviđeno do kraja godine. Očekuje se da navedena transakcija neće negativno utjecati na rezultate poslovanja Grupe Podravka u tekućoj godini te da će u narednom razdoblju pozitivno utjecati na profitabilnost poslovanja.”

podravka

“Nakon dezinvestiranja biznisa pića do kraja 2016. godine, Podravka d.d. će nastaviti s razvojem portfelja hrane i lijekova usmjeravajući dodatne resurse za internacionalizaciju svojih ključnih brendova u skladu sa strategijom Društva. Isto tako, odabirom Radenske d.o.o., kao uglednog proizvođača bezalkoholnih pića i vode u regiji, odnosno grupe Kofola, Podravka je pokazala da vodi brigu o budućem nastavku proizvodnje te sigurnim radnim mjestima za radnike u Lipiku uz zaštitu njihovih zatečenih prava po Kolektivnom ugovoru Grupe Podravka za razdoblje od 18 mjeseci”, objavila je Uprava Podravke.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr