Idealno za berbe!

POČELA JESEN, KAŽETE? Vikend će biti sunčan i vedar, a tek kad vidite što nas čeka idući tjedan…

Iako je u petak počela jesen, ljeto se ne predaje pa unatoč hladnijim jutrima čeka nas mnogo sunca i tople dnevne temperature barem još sljedeći tjedan. Magla u unutrašnjosti jedini je pravi znak da je stigla jesen.

Vikend će biti idealan za aktivnosti na otvorenom, tako da ako već niste u berbi, ovaj vikend je možda posljednja prilika za košnju trave na vikendici, roštilj i sl.

KAKVA NAS JESEN ČEKA? Sljedećih tjedana vrijeme uopće neće biti tipično za ovo doba godine

Vikend kakav se može poželjeti

asfasfasfdsaf

U subotu će biti pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a ujutro mjestimice u unutrašnjosti s maglom. Vjetar većinom slab, na Jadranu u noći i ujutro te ponovno navečer ponegdje umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 10, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 stupnjeva Celzijevih, u gorju malo niža, piše DHMZ

Meteo info za nedjelu prognozira pretežno sunčano vrijeme uz ugodne dnevne temperature zraka. Mjestimice će biti umjerene naoblake, a u unutrašnjosti zemlje tijekom jutra i kratkotrajne magle ili sumaglice.
Na kopnu će biti slabog vjetra promjenjiva smjera, na Jadranu početkom i potkraj dana slabe i umjerene bure, a danju uz obalu mjestimice umjerenog jugozapadnog i zapadnog, prema otvorenom moru sjeverozapadnog vjetra.
Jutarnje temperature zraka na kopnu će biti između 7 i 11 stupnjeva Celzijevih, na moru od 15 do 19. U najtoplijem dijelu dana kopneni će predjeli imati između 19 i 23°C, a morski od 23 do 27 stupnjeva Celzijevih.

Cijela Hrvatska se “smiješi”

Na Jadranu prema sadašnjim prognostičkim materijalima, veći dio nadolazećeg tjedna zadržat se stabilno vrijeme uz obilje sunca. Noći će biti prohladne, a dani topli, ponegdje i vrlo topli.

U unutrašnjosti u ponedjeljak nas očekuje kombinacija oblaka i sunca, a prema prognostičkim materijalima dan bi trebao proći uglavnom suho. Ostat će svježe, osobito ujutro. Danju ugodno toplo, ali ipak malo svježije nego u nedjelju jer će možda malo ojačati sjeveroistočni vjetar i bit će nešto naoblake.

Tjedan sunca

Slično vrijeme bi nas moglo pratiti i sredinom novog tjedna, piše Crometeo. Uglavnom suho uz kombinaciju sunca i oblaka, a ujutro je moguća i magla. Jutra svježa, a danju ugodno toplo. Samo je ponegdje moguća koja kišna kap, nema na vidiku nikakve veće kiše. Promjena vremena moguća je tek u dane vikenda. Tako je biometereološka prognoza povoljna za cijeli sljedeći tjedan.

Prema dugoročnoj prognozi DHMZ-a, u većini gradova, najniže temperature će padati, no unatoč svježim jutrima čeka nas sunčano i toplo vrijeme i najviše dnevne temperature rastu.

dsafasfdsaf split erterterw capture2 asfdasfsa dsafafdasfds

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr