SLUŽBENI POSJET

PLENKOVIĆ SE SUSREO S IZRAELSKIM PREMIJEROM: ‘Hvala vam što ste vrlo jasno stali uz istinu’

Premijer Andrej Plenković počeo je službeni dio posjeta Izraelu susretom s premijerom Benjaminom Netanyahuom u sjedištu vlade.

“Vidjeli smo veliki napredak u našim odnosima posljednjih godina i posebno vam želim zahvaliti za vašu snažnu potporu na međunarodnoj razini, u Europskoj uniji i Ujedinjenim narodima, gdje ste vrlo jasno stali uz istinu, a to znači biti uz Izrael. Surađujemo na mnogim područjima, a razgovarali smo o unapređenju suradnje na svim područjima ekonomije i tehnologije”, poručio je Netanyahou, piše HRT.

“Ovo je dobra prilika za unapređenja odnosa u političkom i ekonomskom pogledu. O povećanju trgovine i suradnje u turizmu, kao i borbi protiv terorizma. Bio sam sretan što sam mogao odgovoriti na vaš poziv tijekom nedavnih požara koji su nažalost pogodili Izrael i brzo smo reagirali”, rekao je Plenković.

Hrvatski premijer će se sastati i s predsjednikom Izraela te šeficom oporbe. Posjetit će i muzej holokausta gdje će položiti vijenac i upisati se u knjigu posjetitelja.

Plenkovićev posjet dolazi u trenutku kada se u Izraelu s nestrpljenjem iščekuju prvi potezi nove američke administracije Donalda Trumpa, koji je najavio da će Jeruzalem priznati kao glavni grad Izraela i onamo preseliti američko veleposlanstvo. Njegovu namjeru već su osudile palestinske vlasti.

ISRAEL-CROATIA-DIPLOMACY

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr