LOBIRANJE?

NENAJAVLJENI SASTANAK U VLADI, PETROV DVA SATA RAZGOVARAO S ALEKSIĆEM: Hoće li i šef Udruge Franak u Most?

Više od dva sata trajao je danas nenajavljeni sastanak Bože Petrova i predstavnika Udruge Franak. Razgovaralo se o arbitraži u Washingtonu, konverziji kredita…

‘Udruga Franak surađivat će sa svima koji će štititi nacionalne interese, pa i s Mostom’, rekao je Denis Smajo iz te udruge. Petrov je po okončanju sastanka kazao da se nije razgovaralo o pristupanju zastupnika Udruge Franak Gorana Aleksića Mostovom klubu zastupnika, prenosi N1.

“O tome nismo razgovarali. Htjeli smo ih saslušati jer se oni bore za sve građane koji imaju problema s konverzijom. Ono što su nam obrazložili je zaista kvalitetno i ima smisla”, kazao je Petrov. “Stavovi Udruge Franak su utemeljeni i o tome će se raspravljati na Užem kabinetu”, dodao je.

BOŽO PETROV TVRDI: ‘Još nije sigurno tko će formirati vlast u Hrvatskoj’

MOSTOV KLUB DOBIO 14. ČLANA: ‘Nakon svega što sam otkrio i javnog linča ne mogu biti zastupnik Živog zida’

Smajo je pak rekao da, koliko je njemu poznato, Aleksić ostaje unutar koalicije Jedina opcija, koja okuplja Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Udrugu Franak i Akciju mladih.

Na pitanje hoće li pristupiti Klubu zastupnika Mosta Goran Aleksić je za N1 kazao: “Još nisam odlučio u kojem ću klubu zastupnika biti”. Ranije je bio i član ORaH-a, koji je napustio lani. Za sebe je u intervjuima znao reći da je ‘ kao Matija Gubec – ni leve, ni desne, samo ravno prema cilju’.

Grmoja: Oni traže podršku u pravnoj borbi protiv banaka

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja opovrgnuo je medijska nagađanja da sastanak čelnika Mosta Bože Petrova s predstavnicima Udruge Franak ima veze s prelaskom saborskog zastupnika iz te udruge Gorana Aleksića u Mostov zastupnički klub.

“Na sastanku Petrova s članovima Franka bilo je riječi o onome što se dešava u odnosu izvršne vlasti prema njihovim problemima, a mislim da Aleksić uopće na tom sastanku nije ni bio. Oni traže podršku u pravnoj borbi protiv banaka”, rekao je Grmoja Hini.

Mediji su izvijestili da je Petrov nenajavljeno održao dvoipolsatni sastanak s predstavnicima Udruge Franak, nakon čega je izjavio da su razgovarali o konverziji kredita i arbitraži u Washingtonu. Petrov je također opovrgao da je bilo riječi o priključenju Aleksića Mostovom. Aleksić je u Sabor ušao kao dio koalicije Jedina opcija, okupljene oko Živog zida.

Mostov se saborski Klub ovih dana, nakon prelaska odmetnutog zastupnika Živog zida Hrvoja Runtića, “podebljao” na 14 zastupnika, a mediji nagađaju kako bi se mogao i dalje širiti zbog sukoba u Živom zidu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr