JESENSKA SHEMA

PETICIJA ZA OSTANAK EMISIJE ‘HRVATSKA UŽIVO’: ‘Dok god se ne vrati u programsku shemu, nećemo plaćati HRT pristojbu’

Nakon odluke HRT-a da u novoj jesenskoj shemi više neće emitirati emisiju “Hrvatska uživo” koju je uređivala i vodila Maja Sever, pokrenuta je peticija za ostanak te emisije na malim ekranima.

Vodstvu Hrvatske radiotelevizije i Odboru za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora upućen je zahtjev da raspravi odluku vodstva HRT-a o ukidanju emisije ‘Hrvatska uživo’. U peticiji se navodi da je ta emisija ‘jedna od rijetkih koja u cijelosti ispunjava sve zahtjeve koje mora imati javni medijski servis – izbalansirano informiranje, davanje glasa diskriminiranima, ovršenima, onima s margine društva, osobama s invaliditetom, bolesnoj dijeci, zaštitnicima temeljnih ljudskih prava’.

Tražitelji peticije tvrde da javnost treba znati argumente za ukidanje te emisije, s obzirom da je emisija ispunjavala postulate novinarstva na profesionalan način. Dodaju i da HTV nakon takve odluke više ne zaslužuje nositi naziv ‘javni servis’.

‘Mi građani/ke koji/e i kroz porez i pretplatu financiramo HRT ovim putem poručujemo Ravnateljstvu HRT, Programskom vijeću i svim nadležnim osobama odgovornima za ukidanje emisije ”Hrvatska uživo” da dok god se ova emisija ne vrati u programsku shemu, i to u istom uredničkom i produkcijskom timu, i u vrijeme u kojem je emisija bila tokom ove godine do ljetne sheme, NEĆEMO PLAĆATI HRT PRISTOJBU’, stoji u tekstu peticije, koju je moguće potpisati OVDJE.

Do sada ju je potpisalo više od 1760 osoba.

HRT UKIDA JEDNU OD NAJPOPULARNIJIH EMISIJA: Emisiju urednice i voditeljice Maje Sever skidaju s programa

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr