BROJNI STATUSI

PERNAR VEĆ SATIMA KMEČI NA FEJSU: Napao vlastite birače, kaže da ih je krivo procijenio

Ivan Pernar izabran je zahvaljujući preferencijalnim glasovima u Hrvatski sabor, no birači koji su mu dali mogućnost da sljedeće četiri godine živi lagodan život saborskog zastupnika, već su mu se, čini se, zgadili.

Naime, o Pernaru su jučer pisali svi mediji, zbog bahatog načina na koji je odbio poziv policije na obavijesni razgovor.

PERNAR BAHATO O POZIVU POLICIJE: ‘Tko ste vi da prijetite saborskom zastupniku prisilnim dovođenjem?’

Na Facebooku se požalio i na, kako tvrdi, ‘godine terora i nasilja koje proživljava’ te objasnio po čemu se on toliko razlikuje od svih ostalih smrtnika.

PERNAR OTVORIO DUŠU NA FEJSU: ‘Želite znati zašto se toliko razlikujem od ostalih?’

Zastupnik Živog zida očito je očekivao veću potporu javnosti i razumijevanje za njegovu bahatost, no čini se da od toga nema ništa. Zato Pernar od jučer objavljuje statuse u kojima napada hrvatsku policiju, institucije, birače…

‘Moram vam priznati da to od vas nisam očekivao, mislio sam da ćete reći – Pernar, dosta su te gazili sve ovo vrijeme, mi smo te izabrali i imunitet ti je dan da bi to cipelarenje prestalo. Ali vidim da nije, krivo sam vas procijenio, većina vas još uvijek vjeruje u poštenje riječke policije koja štiti ubojicu sestara Filipović samo zato jer je on sin HDZ-u bliskog tajkuna Roberta Ježića, a mene poziva na obavijesni razgovor iako znaju da nikakvih dokaza protiv mene nema, samo zato jer sam u vrhu Živog zida, a ne zločinačke organizacije. Međutim, kao što rekoh, vi im vjerujete i prihvaćate njihov autoritet. Kako moj mandat proizlazi iz vaše volje, ja na obavijesni razgovor moram otići. Mislio sam da ćete stati u moju obranu, krivo sam mislio. Samo manjina je podržala moj stav, većina je za bezuvjetno pokoravanje sustavu. Većina nije shvatila da je moje neodazivanje na obavijesni razgovor predstavljalo čin političkog otpora, a ne bahaćenje ili pokušaj bijega od spore, ali dostižne ruke pravde’, napisao je Pernar među ostalim.

Nakon dugačkog statusa sinoć, Pernar je i jutros osjetio potrebu da se i dalje izjašnjava na Facebooku. Tvrdi da birači ponižavaju same sebe.

‘Mislio sam da će birači nakon svih ovih godina borbe reći, odmori se, ne moraš im se više pokoravati, međutim, prevario sam se.
Ne shvaćaju da kada me tjeraju da sagibam glavu pred sustavom i oni sami sagibaju glavu, jer ja ne predstavljam sebe, već njih.
Time što traže od mene da sagibam glavu, ponižavaju prije svega sebe jer montirani proces protiv mene i eventualno prisilno dovođenje na policiju izravno proizlaze iz mojeg političkog djelovanja’, navodi Pernar.

Naposljetku je popustio i objavio kako će ‘ispuniti želju korumpiranog vrha riječke policije’.

‘Gospodo iz korumpiranog vrha riječke policije koja izvodite ovaj cirkus, ako želite čuti istinu od mene, ispunit ću vam želju.

Ako idete lažnim optužbama protiv mene i prijetite nasiljem, a javnost mi ne dopušta da se branim imunitetom, drugog izbora nemam.
Ako želite da govorim – progovorit ću’, zaključio je Pernar.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr