ČVRSTA OPORBA

OŠTAR ISTUP ŠEFA HNS-a: ‘Ovo nije nova Vlada, ne dam im ni dva dana mira’

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je kako će njegova stranka i dalje biti u oporbi te da neće dati podršku HDZ-u u zamjenu za podršku Anki Mrak-Taritaš na izborima za gradonačelnicu Zagreba.

Ivan Vrdoljak tvrdi kako HNS neće surađivati s HDZ-om te da ostaju u oporbi. Ali ističe da informacija o tome kako će njegova stranka dati podršku HDZ-u, ako oni podrže Anku Mrak-Taritaš za gradonačelnicu Zagreba, nije točna.

“Nikada to nisam rekao. To je laž onih koji žele unijeti nemir u HNS. Nikad to nisam rekao niti mi pada na pamet to reći. Anka Mrak pobjeđuje u Zagrebu s potporom drugih stranaka ili ne”, kazao je za N1 Vrdoljak nakon Predsjedništva HNS-a.

Pritom je dodao kako nova Vlada u stvari i neće biti nova pa im tako neće dati sto dana mira. “Ja se ne slažem da im damo sto dana mira, već kod proračuna i konstituiranja politike će se vidjeti što je. Nećemo im dati sto dana mira, ja im neću dati niti dva dana mira”, kazao je Vrdoljak.

‘NARODNA KOALICIJA VIŠE NE POSTOJI’: HNS-ovac potvrdio da će u Saboru svaka stranka djelovati sama

Dosljednost i promoviranje ideologije

Komentirao je i potez Kreše Beljaka. “Nisam to uopće očekivao, posebno u vrijeme kad nemamo mandatara, nemamo službene rezultate, ne znamo sastav vlade, tko će biti ministri. Ne dajem si za pravo analizirati postupke drugih kolega, jer svatko nosi posljedice za svoje ponašanje i svoje odluke, najprije kod birača, a poslije i kod političkih stranaka”, kazao je Vrdoljak dodajući kako će birači biti ti koji će na idućim izborima pokazati je li ih Beljak prevario ili nije.

“Mi želimo biti dosljedni, promovirati našu ideologiju kao rezultat naše politike, biti jedinstveni i stabilni. S HNS-om se uvijek zna što je”, dodao je. Ne misli da je pogreška koalicija s HSS-om, odnosno da to nije glavna pogreška i razlog neuspjeha Narodne koalicije na izborima.

“Pitanje je kako bi izgledalo da nije bilo tako. Teško je to ocijeniti. Lako je biti general poslije bitke i govoriti da se nije dobro pripremilo. Vjerojatno da. Možda je to bila jedna od greški, ali ne presudna”, kazao je Vrdoljak.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr