'TO SU I NAŠI BIRAČI'

ČELNICI SDP-a I HNS-a O HSS-ovoj ODLUCI: ‘Ovo je izdaja, prevara birača i to najviše govori o Beljaku’

Kandidat za predsjednika SDP-a Orsat Miljenić na svom Facebook profilu teško se obrušio na Krešu Beljaka, čelnika HSS-a, zbog, kako kaže, izdaje birača. Ništa blaži u osudama nije bio ni Siniša Hajdaš Dončić, dok je Ivan Vrdoljak ipak bio umjereniji.

BELJAK OBJAVIO IZNENAĐUJUĆU ODLUKU: ‘Dat ćemo podršku Plenkovićevoj Vladi. Petir? To je potez očajnika’

“Upravo sam vidio vijest da će HSS podržati HDZ-ovog mandatara za sastav Vlade. Naravno da svaka stranka ima pravo odlučivati o vlastitom političkom smjeru, ali nijedna nema pravo prevariti birače. U ovom slučaju prevareni su birači Narodne koalicije, a to su i naši birači.

SDP će biti čvrsta oporba vlasti ovakvog HDZ-a i njegovih starih i novih satelita. Ovakvo ponašanje samo dodatno doprinosi već ionako sveprisutnom nepovjerenju hrvatskih građana u političke stranke”, objavio je Miljenić.

“Ovo je izdaja ideala Narodne koalicije! Ovaj potez najviše govori o Beljaku i potvrđuje da HSS nažalost nije izašao iz trgovačke politike koja ih je kao stranku obilježila u posljednjih deset i više godina”, bio je oštar Hajdaš Dončić u Dnevniku Nove TV.

“Narodna koalicija samim danom izbora gubi svrhu postojanja. Svatko nosi posljedice za svoje ponašanje. Ne treba tu biti veliki analitičar tuđih postupaka. Ja znam da mi niti imamo problema unutar stranke, niti bilo što drugo. Vlada pripada Mostu i HDZ-u, neka je formiraju. Mi sigurno u tome nećemo sudjelovati, niti je podržavati”  rekao je Vrdoljak.

Krešimir Beljak je ranije, reagirajući na istup Marijane Petir rekao kako će dati podršku Andriji Plenkoviću za mandatara Vlade:

“To je potez očajnika, savjetovao sam joj da radije piše žalbu, a ne da izlazi u medije. Na glavnu izbornu skupštinu idemo 20. listopada, a onda ide sve po statutarnoj proceduri. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj Vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojem ga nećemo dirati. No, HSS ostaje u oporbi”, objavio je Beljak, prenosi N1.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr