ODGOVOR PREMIJERA

OREŠKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE: ‘Sve su to laži! Upozorili su me da će biti oštrih napada na mene i moju obitelj’

Premijer Tihomir Orešković je u srijedu, na otvaranju sjednice Vlade, lažima nazvao sve napise Jutarnjega lista o ljetovanju njega i njegove obitelji na račun državnoga proračuna te ustvrdio da je riječ o napadima za koje je bio upozoren da će se dogoditi ako će se aktivirati u kampanji za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.

Orešković je rekao kako je prije dva tjedna “dobio poruku” da će biti oštrih napada na njega, pa i na njegovu obitelj, ako će se aktivirati u kampanji. “A vidim po Jutarnjem listu da je kampanja počela. Sve su to laži. Nisam znao, dok nisam pročitao danas u novinama, da ću biti dva tjedna na Brijunima”, rekao je tehnički premijer.

Jutarnji, uz ostalo, piše da će Orešković potkraj srpnja započeti svoj ljetni godišnji odmor s obitelji u državnoj rezidenciji vila Jadranka na Brijunima, kao i da njegova supruga s dvoje djece već više od 20 dana ljetuje u vili na Kostabeli u Rijeci, u koju je vikendima dolazio i Orešković.

List navodi da će obitelj Orešković na Brijunima odmarati dva tjedna, a možda i mjesec dana, te da će sa sobom voditi tri kuhara i konobara iz Banskih dvora, kao i to da je Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), odnosno tvrtki Državne nekretnine, dan nalog da se vila uredi i pripremi za dolazak obitelji Orešković.

“To je sve laž, i to je žalosno”, poručio je Orešković te izrazio uvjerenje da će građani prepoznati da je riječ o kampanji u kojoj će se “svašta pisati”.

“Malo je žalosno da se na ovakav način šire lažne informacije. Ali to je, nažalost, što je”, rekao je tehnički premijer.

Izvijestio je i da Vlada sljedeći tjedan neće zasjedati, a novu će sjednicu održati za dva tjedna.

ZAŠTO TEHNIČKI PREMIJER LJETUJE U MUP-ovoj VILI NA DRŽAVNI RAČUN: ‘Nekim se situacijama jednostavno morate povinuti’

LJETNA REZIDENCIJA: Orešković s obitelji ljetuje u MUP-ovoj vili. Priča se da je ondje nekoć odmarao i zloglasni mafijaš…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr