Od Sibira do proljeća u 10 dana, ali minusi se vraćaju

Nakon sibirske zime – pravo proljeće. Unatoč tegobama koje donosi naglo zatopljenje, građani su visoke temperature jedva dočekali. Za vikend nas očekuje dodatno zatopljenje do više od 20 stupnjeva, no, kažu meteorolozi, zimi još nije kraj.

Od debelih minusa do proljetne idile draž je prevrtljive veljače. Tako su u petak Zagrepčani uživali na 16°C, dok je prije desetak dana bilo -16°C.

Ako uzmemo u obzir da je najviša temperatura zabilježena u veljači 2008. bila oko 22 stupnja – meteorolozi napominju – ovakva zatopljenja nisu neobična.

Iako nas za vikend očekuje dodatno zatopljenje do više od 20 stupnjeva, hladnom vremenu i zimi još nije kraj. Snijeg je moguć i u ožujku, a može ga biti ponegdje još i u veljači, kažu meteorolozi.

Tijekom vikenda očekuje nas nastavak sunčanog i razmjerno toplog vremena. U kopnenom području ujutro mjestimice magla ili niski oblaci, poslijepodne većinom umjerena naoblaka, a navečer i u noći samo ponegdje vrlo malo kiše. Vjetar slab, u Slavoniji i na Jadranu povremeno umjeren sjeverozapadnjak, uglavnom prema otvorenome srednjeg i južnog dijela. More većinom malo valovito, a vidljivost dobra.

Jutarnja temperatura od -2 do 3, na sjevernom dijelu Jadrana od 2 do 7, na južnom od 7 do 11, danju posvuda ugodno toplo, uz najvišu temperaturu u većini predjela između 13 i 18°C, a javlja HTV.

U nedjelju promjenljivije pa će uz više oblaka povremeno biti i kiše, ali i susnježice i snijega u gorju i na istoku zemlje. Početkom sljedećeg tjedna predviđa se uglavnom suho vrijeme. U nedjelju, te osobito u ponedjeljak bit će osjetno hladnije, no nakon toga će temperatura prema sredini tjedna ponovno rasti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr