KRIZA U KONCERNU

NOVI PREOKRET: Rusi sada tvrde: ‘Pogrešno smo se izrazili, Agrokor nije falsificirao svoja financijska izvješća’

VTB banka, u državnom vlasništvu Rusije, sinoć je svim medijima koji su bili na konferenciji za medije uputila priopćenje u kojem navodi kako se Jurij Solovjev, prvi zamjenik izvršnog direktora VTB-a “pogrešno izrazio” kada je rekao da je Agrokor „falsificirao izvješća“, već da je točan izraz trebao biti kako je “Agrokor tijekom dugo vremena u svojim izvješćima imao neregularnosti”.

Vijest je prenijela i ugledna agencija Bloomberg, a po svemu sudeći radi se o pokušaju saniranja dijela štete na račun Agrokora, odnosno Ivice Todorića, vlasnika i predsjednika uprave Agrokora i odgovornih osoba u Agrokoru, javlja Slobodna Dalmacija. 

Iako je riječ o blažem izrazu u odnosu na riječ „falsifikat“, ta izjava iz VTB-a i dalje je više nego snažna optužba na račun Agrokora i mogućih “neregularnosti” njegovih financijskih izvješća.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg dramatičnog dana, Agrokor se u srijedu predvečer oglasio kratkim priopćenjem u kojem stoji: “Agrokor će uskoro izaći s objavom koja će biti vezana uz sve relevantne činjenice, trenutačno stanje i buduće korake kompanije. Ne bismo komentirali razne zaključke i vizije o budućnosti Agrokora.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr