Nori se spustila temperatura, u pratnji liječnika otišla u bolnicu

Malena Nora Šitum je nakon dugog puta do Philadelphije mirno provela prvu noć u SAD-u. U pratnji roditelja i hrvatskih liječnika u 9.15 sati po američkom vremenu otišla je u dječju bolnicu u Philadelphiji.

Temperatura se smirila, Nora se naspavala i mirno se, držeći majku za ruku, prošetala do automobila prijatelja koji su čekali ispred hotela.

Liječnici Mario Čuk i Maja Pavlović su bili uz Noru na putu prema bolnici, koja se nalazi blizu hotela u kojem su smješteni.

Nakon što su sletjeli u Philadelphiju, Đana Atanasovska, majka petogodišnje Nore Šitum, kazala je da su prisiljeni prenoćiti u hotelu nedaleko od bolnice jer ih u bolnici nitko nije najavio niti želio pričekati.

“Ovakvo zanemarivanje i nesusretljivost nismo očekivali ni u najgorem scenariju. Danima u Philadelphiju šaljem poruke i dopisujem se s njima, doktori znaju da dolazimo, zna koordinatorica. Kad smo tražili prijevoz, rekli su da se snađemo javnim prijevozom. Šokirana sam, a sve ovo masno plaćamo”, ispričala je za Večernji list Norina mama.

Obitelji je pomogla pjevačica Tajči, koja ih je dočekala na aerodromu i prevezla do hotela.

‘Zar će bolnica biti kriva i ako ne bude mogla primiti terapiju?’

Istovremeno, u bolnici su ljuti zbog toga što ih mediji uznemiruju pitanjima na koja ne mogu odgovoriti dok liječnici ne prime i ne pregledaju pacijenticu.

“Za nas je prioritet liječenje djece, a ne medijska pompa i natjecanje novinara tko će prvi dobiti izjavu ili priču. Jednako se ponašamo prema pacijentima s Bliskog istoka, iz Kine, Australije ili Hrvatske”, kazala je u četvrtak glasnogovornica bolnice i dodala da im je na prvom mjestu privatnost malih pacijenata i njihovih obitelji. U bolnici su rekli da će nakon pregleda i testiranja, koje bi moglo potrajati i nekoliko dana, liječnici sazvati konzilij te na njemu odlučiti što trebaju učiniti kako bi se pomoglo djevojčici.

“Pitam vas što će biti ako potencijalna pacijentica ne može primiti eksperimentalnu terapiju? Zar će i onda naša bolnica biti kriva? Ovdje se radi o dječjem životu i mi ga poštujemo i ne želimo kalkulirati, trgovati ili služiti u dnevnopolitičke ili medijske svrhe da bi nečiji poslovni ili neki drugi interesi bili zadovoljeni”, rekla je glasnogovornica dodajući da će liječnici učiniti sve što je u njihovoj moći.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr