IMAJU I DATUM

IZBORI U SDP-u 19. STUDENOGA: Još dvije članice najavile ulazak u utrku za šeficu stranke

Ranko Ostojić, Tonino Picula, Orsat Miljenić, Vesna Škulić i Domagoj Hajduković članovi su SDP-a koji su do danas istaknuli kandidature za novog predsjednika stranke. Njima su se danas pridružile Gordana Sobol i Karolina Leaković.

Dnevnik.hr piše kako je Sobol za Novu TV potvrdila da se planira kandidirati i to sutra na sjednici Glavnog odbora reći svojim stranačkim kolegama. Sve su to zasad neslužbene kandidature.

DIO SDP-a JOŠ SE NIJE PREDAO: Spremni su uskočiti ako propadnu pregovori HDZ-a i Mosta!

Leaković želi u SDP vratiti politiku

Večeras se na Facebooku oglasila i Karolina Leaković, bivša saborska zastupnica, no javnosti manje poznata članica SDP-a, objavivši također da se kandidira za čelno mjesto u stranci.

“U SDP želim vratiti politiku. Naša stranka tako će postati socijalna i demokratska infrastruktura, prostor koji građankama i građanima omogućuje sudjelovanje u donošenju odluka koje utječu na njihove živote. U rasprave o SDP-ovoj zdravstvenoj, poljoprivrednoj i kulturnoj politici uključit ćemo i medicinske sestre, proizvođače hrane kao i studentice književnosti. Njihov se glas mora čuti i uvažiti. Njima, i mnogima, a više ih je od milijun i sedamsto tisuća koji nisu izišli na nedavne izbore, politika kakvu poznajemo nudi, naime, toliko malo: razgovor o nečijim karijerama, umjesto o zajedničkim dobrima, nametanje lidera umjesto nadmetanja ideja. U društvu koje onima što imaju mnogo daje još više, a one koji nemaju isključuje i ušutkuje, SDP mora postati mjestom susreta svih koji se tome odupiru. Članice i članove SDP-a pozivam da mi se pridruže u izgradnji takve socijalne i demokratske stranke za socijalnu i demokratsku Hrvatsku”, napisala je Leaković u svojoj objavi na Facebooku..

Konvencija početkom prosinca?

Predsjedništvo SDP-a danas se sastalo kako bi odredilo pravila izborne unutarstranačke utrke, a po svemu sudeći novi predsjednik bit će biran 19. studenoga u prvom krugu, te tjedan dana kasnije ako bude potrebe za drugim krugom.

Konvencija stranke, gdje bi trebalo izbarati členove ostalih tijela stranke poput Predsjedništva i Glavnog odbora trebala bi, doznaje Nova TV, biti održana početkom prosinca.

Nakon sutrašnjeg sastanka Glavnog odbora, započet će službeni postupak kandidature, a svi će kandidati za ulazak u utrku morati skupiti tisuću potpisa.

JEDAN JE MLAK, DRUGI NETOLERANTAN, TREĆI NEODLUČAN…: Aleksandra Kolarić rekla što misli o kandidatima za šefa SDP-a

Gordana SobolFoto: Patrik Macek/PIXSELL

Kolarić ‘na čekanju’, čekaju se Komadina i Bernardić

Također, Glavni odbor trebao bi se očitovati i o pismu Aleksandre Kolarić koja je prije tri godine izbačena iz stranke,a  sada se želi vratiti i kandidirati se za predsjednicu stranke.

Od onih koji još nisu na sve dužem popisu kandidata, a mogli bi se ondje naći, spominju se i Zlatko Komadina koji je još prije nekoliko dana na pitanje hoće li se kandidirati odgovorio čuvenom frazom “nikad ne reci nikad” te šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji je poručio da će odluku o eventualnoj kandidaturi donijeti nakon službene objave stranačkih izbora.

SVE VIŠE KANDIDATA ZA ŠEFA SDP-a: U utrku ulaze još dvojica, nekadašnji ministar okrenuo leđa Milanoviću

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr