Markićka se predomislila i pozvala SVE medije, ali dobila ‘košaricu’

Nakon što je inicijativa U ime obitelji naišla na solidarni bojkot gotovo svih medija u Hrvatskoj, zbog nezapamćene odluke da uskrati akreditacije dijelu medija koji im nisu po volji, inicijativa koja je pokrenula današnji referendum pozvala je SVE medije na pres-konferenciju o rezultatima referenduma u 21 i 30 sati. Većina je medija odlučila – ne doći.

Bojkot je ponukao Željku Markić i inicijativu da promijene stav te pozovu SVE medije na konferenciju za novinare koja u 21 i 30 sati u predvorju zgrade u kojoj se nalazi stožer, no Net.hr je odlučio da tu presicu neće pratiti, a u tome nismo jedini.

Pozivu iz te inicijative neće se odazvati ni kolege s RTL-a, HRT-a, Nove TV, Index.hr-a, Tportal.hr-a, svih izdanja EPH, Styrije (Večernji list, 24 sata) te Novog lista.

Podsjetimo, inicijativa U ime obitelji u subotu je arti-201311300193006 Net.hr-a te Tportal.hr-a, Index.hr-a, svih izdanja EPH-a, Novog lista i HRT-a za praćenje zbivanja u svome stožeru nakon nedjeljnog referenduma.

Ta je odluka ujedinila hrvatske medije koji su solidarno odbili poslati svoje novinare u stožer inicijative U ime obitelji.

Odluku inicijative U ime obitelji osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo.
Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr