Udario po vladajućima

NEMA PREDAHA ZA ŠEFA HDZ-A: Opet se obrušio na “lažnu ljevicu koja vodi Hrvatsku u grčki scenarij”

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko rekao je u utorak u Velikoj Gorici da Hrvatsku čeka ‘grčki scenarij’ budu li je i dalje vodili lažni ljevičari i lažni socijaldemokrati.

“Trenutna situacija je sve samo ne dobra. Hrvatska država se u režiji lažne socijaldemokracije, lažne ljevice nalazi pred ulaskom u ‘grčki scenarij’. Oni na vlasti tako se ponašaju, a njihovi grčki kolege postali su im uzor, i to oni koji su puno su pričali, a na kraju su pristali na sve uvjete EU”, rekao je Karamarko na klauzuri HDZ-a za VI izbornu jedinicu u Velikoj Gorici.

Ne razumiju probleme naroda

Karamarko je ocijenio da je politika sadašnje Vlade ‘socijaldemokracija kabinetske ljevice’ koja, kako kaže, ne živi i ne razumije probleme hrvatskog naroda. Ponovio je da je nakon Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države pod vodstvom HDZ-a, sada pred HDZ-om druga odgovornost i drugi Domovinski rat jer je HDZ jedina stranka koja svojom snagom i energijom može Hrvatsku izvući iz problema.

Osvrnuo se i na 10 teza gospodarskog oporavka s kojima su izašli vladajući te kritizirao što je među tezama i otpis dugova što, kako ocjenjuje, zapravo znači da se ne želi pravi oporavak, otvaranje novih radnih mjesta i stvaranje kvalitetnog poreznog platiše.

“To je anarhija i loš primjer s kojim žele drugi mandat”, dodao je Karamarko.

Opasni elementi

Ustvrdio je također da se državni aparat pogrešno koristi i pokazuju mišići na vlastitom narodu te da tu ima i nekih elemenata koji su opasni.

“Vlasti govore: ‘Policija, USKOK, Porezna uprava je u našim rukama i mi ćemo vam sad pokazati’. I to rade. Tu je čitav niz nebuloznih i, rekao bih, političkih tužbi i privođenja”, rekao je te dodao kako u gospodarstvu, gdje je Porezna upravu postala ‘najžešći represivni aparat’ nije ništa bolje.

Pritom ističe kako bi Porezna uprava trebala biti tijelo koje bdije nad poreznim obveznikom, a postala je »dežurni policajac koji čeka i najmanju grešku da bi nekome zatvorila firmu«.

Karamarko je rekao i kako se sad aktualna vlast zalaže i za Pelješki most i za druge projekte te ističe kako su i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, nekad nazivali zločincem i operetnim generalom, a sad se natječu tko će mu napraviti bolji trg ili veću ulicu.

“Žele doći na vlast s takvim, našim programom”, rekao je Karamarko te izvijestio da je u tijeku konkretiziranje HDZ-ovog gospodarskog programa koji će uključiti i novu prugu Rijeka-Zagreb-Budimpešta, LNG terminal, navodnjavanje.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr