SPRDNJA DANA

‘NE TRAŽIM NIŠTA, A DALA BIH SVE…’: Društvene mreže užarene od ruganja na račun HSS-a, spominje se i Vlatka Pokos

Odluka šefa HSS-a Kreše Beljaka da će zastupnici te stranke, iako izabrani na listama HDZ-u sučeljene Narodne koalicije, dati podršku vladi Andreja Plenkovića, očekivano je postala priča dana, ali i sprdnja dana.

Naime, uz mnoge reakcije političkih aktera – od onih burnih i ozlojeđenih (SDP, HNS, Most, oporba unutar HSS-a) do suzdržano zadovoljnih (HDZ)  – na društvenim mrežama još od sinoć ne prestaje kanonada posprdnih komentara znanih i neznanih na ovaj vratolomni potez vodstva HSS-a.

REAKCIJE NA BELJAKOV OBRAT: Maras više ne želi koalicije, Kosor ironično ‘zakucala’ HSS

Primjerice, bivša predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor ‘spustila’ je HSS-u tvitom u kojem kaže: “Opozicijska stranka koja podržava Vladu. Kako se toga prije nismo sjetili. Još da se vile sutra pošalju u HNS.”

Novinar i komentator Jutarnjeg lista Inoslav Bešker također se kratko i jetko osvrnuo na Beljakov obrat preimenovavši Narodnu koaliciju u ‘Navodnu koaliciju’.

Na Twitteru se oglasio i Ivan Koprić, ugledni profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu. Ni on se nije suzdržao od ironije. “Dobro, kaj bu Andrej (Plenković) sa svim tim rukama? Osniva neku banku ruku. Čini mi se da mu bude na kraju i SDP dal svoje”, napisao je profesor Koprić.

Jedan od najduhovitijih osvrta objavio je tviteraš pod nickom Here’s Johnny objavivši kolaž fotografija koji je nazvao HSS-ov domoljubni ‘starter kit’ iliti ‘osnovni paket’ u kojem su uz člansku iskaznicu HDZ-a još i vile (aluzija na one kojima su Beljakovi protivnici u stranci simbolično ga tjerali iz nje, nap.a.), krunica i povodac za psa.

Tviterašica Slađana F. sjetila se da bi u ovoj prilici prigodno ‘sjeo’ stari hit Vlatke Pokos s refrenom “Ne tražim ništa, a dala bih sve”.

Evo još nekih duhovitih tvitova na istu temu…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr