POSLJEDNJI POZDRAV

‘NARODNA KOALICIJA VIŠE NE POSTOJI’: HNS-ovac potvrdio da će u Saboru svaka stranka djelovati sama

Osam dana nakon održanih izvanrednih parlamentarnih izbora na kojima je doživjela poraz koji već izaziva potrese u dvjema njenim članicama, SDP-u i HSS-u, jasno je da je to ujedno bio i krah Narodne koalicije u cjelini.

HNS-ov novoizabrani zastupnik i međimurski župan Matija Posavec među prvima je koji je jasno i glasno ustvrdio da koalicije kao takve više nema. “Ne. Narodna koalicija je postojala u kampanji za prijevremene… Mi ćemo imati vlastite klubove zastupnika i funkcionirati po vlastitim programima”, kazao je Posavec gostujući na televiziji N1.

“Plenković vraća vjeru u politiku”

Posavec usto smatra kako su izbori potvrdili da je HNS, s osvojenih devet mandata i podrškom od 7-8 posto, mnogo snažniji od postotaka koje su dobivali u anketama. Osvojili su i više glasova nego na prošlim izborima te je najavio da HNS neće sudjelovati u formiranju nove vlade već će biti jaka i konstruktivna oporba.

“Promjena je korisna za Hrvatsku. Kao što smo vidjeli u kampanji, maknuli smo se od ideoloških sukoba i raspravljali smo o programima… To je dobar put vraćanja vjere u politiku i Andrej Plenković je tome dao doprinos, ali to je samo promjena na vrhu”, kazao je, ali i odbacio mogućnost ‘pretrčavanja’ članova HNS-a u HDZ-ov tabor.

“Mi smo bili lojalni partner i vodili politiku u interesu građana… Ovih devet mandata će biti jedinstveno, složno i čvrsto”, dodao je.

ZAŠTO SU SE REZULTATI IZLAZNIH ANKETA RAZLIKOVALI OD STVARNIH? Poznati profesor objasnio gdje je Milanović izgubio mandate

“Milanović je bio dobar premijer”

Što se tiče poslijeizbornih potresa u drugim strankama, kaže da je žalostan zbog toga što se događa, naročito u HSS-u i Živom zidu. Za Zorana Milanovića rekao je da je bio dobar premijer.

“Imao je svoje stavove koje je zastupao i branio, no nije bio prepoznat od građana”, kazao je.

Za svoju stranačku kolegicu Anku Mrak Taritaš smatra da na lokalnim izborima u Zagrebu može pobijediti Milana Bandića i postati gradonačelnica.

HNS-ovac NAJAVIO KOALICIJU S HDZ-om, VRDOLJAK GA BRZO POKLOPIO: ‘Zašto bismo se miješali?’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr