Nakon vikenda dolazi nam zahlađenje!

Vikend pred nama obilježit će uglavnom sunčano vrijeme bez oborina. Međutim, prema najavama meteorologa, do promjene će doći u nedjelju poslijepodne i navečer. Pojedine dijelove Hrvatske zahvatit će, naime, jače nevrijeme.

Pojedini mjestimični pljuskovi mogući su danas tijekom dana u većini kontinentalne Hrvatske, no ukoliko planirate roštilj ili neku aktivnost na otvorenom za subotu ne trebate brinuti, jer nas očekuje ugodno i sunčano vrijeme.

U nedjelju popodne te navečer nad Hrvatsku će se nadviti novo jače naoblačenje te treba očekivati jače mjestimične pljuskove, a ponegdje je moguće i jače nevrijeme. Do promjene vremena prvo će doći u središnjim dijelovima kontinentalne Hrvatske, no ono će zahvatiti cijelu zemlju – od Dalmacije do Slavonije.

Kiša i vjetar rashladit će zrak, pa nas tako u ponedjeljak očekuje svježije vrijeme jer će temperatura pasti za nekoliko stupnjeva.

Razvedravanje se očekuje ipak već od utorka, kada će i vrijednost dnevnih temperatura ponovno porasti, te će nastaviti rasti prema kraju sljedećeg tjedna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr