Na prosvjedu ispred Ministarstva preminula braniteljica

Ispred Ministarstva branitelja u zagrebačkoj Savskoj kasno sinoć preminula je braniteljica 60-godišnja Nevenka Topalušić, koja je bila stopostotni ratni vojni invalid.

Svi hrvatski branitelji okupljeni na prosvjedu ispred zgrade ministarstva hrvatskih branitelja, okupili su se te su minutom tišine i paljenjem svijeća odali počast preminuloj.

Nekadašnja pripadnica Gromova Nevenka Topalušić nakon teškog ranjavanja u Domovinskom ratu bila je vezana za invalidska kolica, no od prvog je trenutka bila na prosvjedu, javlja HRT.

Članovi Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i jutros su ispred Ministarstva tražeći smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića. Optužuju ih da nisu napravili ništa kako bi zaštitili njihova prava te da nastoje izjednačiti branitelje i agresore na Hrvatsku.

Ministar Predrag Matić, gostujući u Hrvatskoj uživo, rekao je kako ne misli predati ostavku na njihovo traženje jer, kako je rekao, nisu me oni postavili pa me neće niti smjenjivati.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr